Jump to content

Dobrovoljno razvrgnuće suvlasničke zajednice


M.Gub

Preporučene objave

Lijep pozdrav,

 

molio bih da mi se objasni postupak dobrovoljnog razvrgnuća suvlasničke zajednice. Dakle među suvlasnicima postoji dogovor oko podjele imovine. Parcelacijski elaborat je u tijeku i zanima me što nakon toga? Da li je potrebno angažirati odvjetnika, da li postoji špranca ugovora kojom se definira podjela pa se ona ovjeri kod javnog bilježnika ili kako? Što dalje? Ako nije problem, molio bih da mi se samo taj postupak u par rečenica objasni.

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , M.Gub je napisao:

Da li je potrebno angažirati odvjetnika, da li postoji špranca ugovora kojom se definira podjela pa se ona ovjeri kod javnog bilježnika ili kako? Što dalje? Ako nije problem, molio bih da mi se samo taj postupak u par rečenica objasni.

Potreban je ugovor podoban za zemljišnoknjižnu provedbu. Predložak ugovora možete naći u Predlošcima, koji mora biti ovjeren po JB. Ukoliko niste sigurni da to možete sami odraditi uvijek se može angažirati odvjetnički ured, pa uglavnom i ovl.geod.uredi imaju već neke s kojima surađuju na ovakovim slučajevima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U biti, da. Nakon predaje parcelacijskog elaborata u katastar, isti će provesti parcelaciju te po službenoj dužnosti poslati da se promjene provedu u ZK. Nakon toga će u ZK na podjeljenim parcelama biti upisani svi suvlasnici te tada ugovor o podjeli za prijedlogom za upis prava vlasništva (imate ga tamo) predajete u zemljišnoknjižni odjel da se izvrše promjene temeljem ugovora u kojem je određeno koja čestica kome pripada te međusobne suglasnosti (dozvole) za uknjižbu na pojedinoj čestici. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija