Jump to content

Reklamacija proizvoda - bicikli


društveno_vlasnistvo

Preporučene objave

Pozdrav! Kupio sam bicikli i 8 mjeseci nakon kupnje utvrdio nedostatak (napuknuće okvira bicikla). Nedostatak je skriven, odnosno nije vidljiv bez rastavljanja bicikla.  

Prodavatelj kaže da mora tražiti očitovanje od proizvođača, i nakon nekog vremena (25 dana) dobiva potvrdu da se radi o opravdanoj reklamaciji te da će mi zamijeniti proizvod.

Nakon toga, šalje informaciju da nakon provjere nemaju takvih okvira na europskim skladištima i moraju čekati isporuku od proizvođača. Čeka se više mjeseci, ne zna se točan datum isporuke. 

Nude mi zamjenski bicikli. Od te ponude je prošlo dodatnih 14 dana, nije došao zamjenski bicikli, i nema informacije kada će doći. 

Prodavatelj u svom jamstvenom listu navodi da ukoliko ne zamjeni ili ne popravi proizvod u roku 45 dana od reklamacije, vraća novac. 

Dakle, jesmo nešto načelno dogovarali, ali s obzirom da nemam informaciju kada će doći novi okvir ili zamjenski bicikli, a za tjedan dana će isteći tih 45 dana razmišljam da uzmem novac i jednostavno kupim drugi bicikli. 

Mora li prodavatelj ispoštovati jamstvo koje je dao ili je to ipak u domeni nekakvog zakona?

Inače, radi se kvalitetnijem biciklu koji se vozi svaki dan, više sati, tako da je dosadašnjih 39 dana bez bicikla jaaaako puno. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To za dostave i koronu mi je jasno. Ali prije nego možebitno zašiljim odnos s drugom stranom htio bih provjeriti kakva mi je pozicija. Zakon razlikuje nedostatke otkrivene unutar 6 mjeseci i nakon 6 mjeseci, zatim navodi da kupac mora dati razuman rok za otklanjanje nedostatka i sl. Konkretno, pitanje je ima li u ovom slučaju prednost Zakon o zastiti potrošača (koji bi mogao zakomplicirati stvari) ili jamstveni list prodavatelja (ugovor? kojim je jasno predvidena nastala situacija)? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija