Jump to content

Put u privatnom vlasništvu


DenisV

Preporučene objave

Prijatelj je kupio malu građevinsku parcelu koja ima svoju česticu, odmah uz nju je asfaltirani put koji također ima zasebnu česticu, i parcela i put su u vlasništvu iste osobe, vlasnik nije htio prodati put jer se boji da novi kupac ne bi radio neke probleme susjedima s obzirom da njime prolaze još dvoje njegovih prijatelja iz okolnih kuća, sad me zanima da li on može zabraniti prolaz novom vlasniku, a to je jedini put koji vodi do njegove parcele ili tražiti naknadu za pravo prolaza, tj. može li mu raditi bilo kakve probleme iako taj put je napravljen ima više od 30g i svi okolo se koriste njime?

Je li taj napravio pametan potez što je ostavio put u svom vlasništvu iako nema nikakvu česticu u tom okruženju više? Da li se može od općine zatražiti da to prenamijeni u javni put i bude u vlasništvu općine?

uređeno: od DenisV
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako već prodavatelj nije htio prodavati čestiku koja je u biti put, prijatelj je trebao tražiti pravo služnosti pa bi bio miran. Isto tako je prodavatelj mogao prodati i tu česticu s time da prijatelj da pravo služnosti svima ostalima ako je tu bila nekakova bojazan od strane prodavatelja.

Može se tražiti od JLS, međutim pitanje je dali im je to u interesu jer bi to morali napraviti pod određenim pravilima a koja, uz plaćanje tržišne vrijednosti, iziskuju određene troškove. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija