Jump to content

Paušalni obrt


Antonia1901

Preporučene objave

Poštovani, 

Završila sam srednju školu za fizioterapeutskog tehničara ( nisam odradila staž) jer sam upisala fakultet i postala prvostupnica sestrinstva. 

Htjela bih otvorit paušalni obrt gdje bih masirala s tim da ne zelim poslovni prostor za to, nego bi bila putujuća. Uz to bih htjela proizvodit prirodnu kozmetiku ( losion za tijelo, peeling, kreme za lice i sl) 

Htjela bih Vas pitati kakve su procedure kod toga što se tiče prostora za izradu kozmetike i gdje nabavit materijale potrebne za izradu? 

 

Hvaka unaprijed. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne možete otvoriti obrt za masažu jer je to vezani obrt koji zahtjeva da je vlasnik obrta stručno osposobljen za to (trebate biti po struci maser, a iz priloženog vi niste). Mogli biste ga otvoriti samo ako biste zaposlili nekoga tko ima struku masera ali onda paušalni obrt gubi smisao. Druga opcija je da se prekvalificirate. Fizioterapiju bi mogli provući pod 86.90 ali bi od MZ trebali ishoditi licencu da se ovlašteni fizioterapeut ili od Komore.

Što se tiče proizvodnje kozmetike to možete registrirati. Materijal sami trebate znati gdje ćete ga kupiti (eterična ulja koja bi išla u kozmetiku možete kupiti kod nekog OPG-a sigurno, a ovo ostalo ne znam)

https://zdravlje.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/VODIČ ZA PROIZVODNJU KOZMETIČKIH PROIZVODA.pdf Tu imate nešto.

Najbolje vam je provjeriti kod vašeg lokalnog općinskog ureda za gospodarstvo koji su uvjeti za dobivanje MTU-a (minimalnih tehničkih uvjeta) da bi mogli proizvoditi kozmetiku. Bez dobivenog rješenja o MTU ne možete i ne smijete započeti proizvodnju ukoliko su propisani posebni uvjeti. Ukoliko nisu možete

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija