Jump to content

odvjetnici


ninaa

Preporučene objave

imam jedno pitanje, ukoliko odvjetnik dobije stranku ili bude svojevoljno angažiran, a već u startu zna da je stranka kriva, prema dokazima ili priznanju, ali njemu ne na sudu, a stranka želi da ju brani kao da je nevina mora li postupiti tako ili će reći da se obrana ne može temeljiiti na tome. Pitam to naime iz razloga što znam odvjetnike koji brane ubojice, zlostavljače za koje se zna da su krivi ali ih brane takvim stavom da su najveći sveci. Te stranke vjerovatno priznaju odvjetnuku sve ali ovaj pronalazi sve moguće načine da ih izvuče. Zašto ne postupe po savjesti i ne pokušaju im eventualno smanjiti kaznu a ne pokušati ih osloboditi. O čemu se tu radi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bože svašta, pa odvjetnik uvijek radi u najboljem interesu svoje stranke. Neće mu on donositi presude i određivati intenzitet obrane. Kada nešto radiš u životu radi to 100%. Svatko ima pravu na obranu. Što po tvome, liječnici npr. ne bi trebali operirati višestrukog ubojicu koji npr. ima rak pluća nego mu samo ublažiti bolove :bonk:

A radi se dušo o profesiji, o povjerenju između stranke i odvjetnika, o pravu na jednako postupanje, o zakonu, o ustavu i na kraju krajeva o životu!

Odi gledaj crtiće :lol:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bas o tome svemu se i radi, o zastiti necijih prava, a ja konkretno u slučaju ubojstva mislim da bi bilo pravico pokusati ublaziti nepravdu ubijenom. radi se o odredenoj dozi covjecnosti. ali naravno nama to i opcenito u ovom drustvu nedostaje.

doktori na koje se pozivas nemaju veze s tim. I ne govorim o onome kada odvjetnik nije siguran u krivnju/nedužnost stranke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da je pitanje u startu krivo postavljeno..

jer, ako je odvjetnik preuzeo predmet odredjene osobe, tada je duzan odraditi sve sto moze, tu nema dileme..

 

druga stvar je sto odvjetnik moze odbiti preuzimanje obrane osobe okrivljene za odredjeno kazneno djelo iz njemu znanih razloga, principa, misljenja koje ima, zivotnih stavova i sl., i tu se nece naci u situaciji koja bi se kosila sa njegovim odnosom prema djelu, pocinitelju ili ostecenoj osobi..

 

osobno, mislim da ne bih mogla braniti osobe koje se terete za neko k.d. (seksualni delikt posebno) pocinjeno na stetu djeteta ili mlt. osobe...

 

ima tu jos nesto - obrana po sluzbenoj duznosti...

ni tu ne bi smjelo biti dvojbi, i to se mora obaviti ok, jer si postavljen rjesenjem suda.. (medjutim, ceste su suprotne situacije..nazalost)

 

pa onda igra ulogu i to da li si mladi odvjetnik, tek na pocetku, da li stariji i iskusniji, koliko ti odredjeni predmet moze znaciti za daljnji napredak, dobivanje odredjenog ugleda medju kolegama, a u krajnjem slucaju i koliko se moze zaraditi upravo na ovakvim obranama..(koje su nerijetko medijski popracene..)

 

eto, ipak je tu vise stvari u igri..

pa tko voli (i kome treba) nek' izvoli..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

Kad bi barem moglo bez njih?

 

Svak bi trebao stati pred SUD sa svojih 10 prstiju sa svojim umom očim i jezikom i djelima.

 

Nažalost tako će nam biti samo na jednom sudu, onom konačnom kad budemo rekli ovoj zemaljskoj kalvariji ZBOGOM! Dao On zauvijek!

 

Dragi suci i odvjetnici sjetite se da ste prah i u prah će te se pretvoriti zato pazite da ne idete mali ispod zvijezda?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Prema Vama idealni odvjetnik bi govorio na sudu otprilike ovako: Dragi suče/vijeće, moj klijent je kriv, istina, i ako mi dozvolite da uznesem svoje osobno mišljenje, ja bih ga isto kaznio, dapače, smjestio ga doživotno u zatvor(kad već nema električne stolice,ah kvragu,nema ni doživotnog zatvora,dajte mu onda maksimalnih 40 god). Nikad prije nije ubio, to što je moj klijent vikao da ce ponovo ubiti kad izađe, nemojte zaozbiljno shvatiti, jer je on bio ljut na sebe što su ga uspjeli uhvatiti, i ako može što manja kazna, to bolje, i evo obećavam Vam da nece više biti zločest, ovaj pardon, kriminalac. A sad jedna istinita tragikomedija, naime jedan odvjetnik(po službenoj dužnosti) je u nedostatku argumenata kazao jednoj sutkinji: Sudac majke mi,ovaj mladić nije kriv nije kriv...ironija je veća što je dotični odvjetnik poznat hrvatskoj javnosti kao vrlo uspješan,dapače spada u rang eminentnijih.. ajme nama... :lol:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija