Jump to content

Otkaz trudnici


Viliamvoles1502

Preporučene objave

Poslodavac mi je dao sporazumni otkaz bez mojeg potpisa jer sam otvorila komplikacije, 10.06 sam otvorila komplikacije i odnesla poslodavcu 11.06. Onda je 15.06 me nazvao da mi je prekinut ugovor sa 09.06.Prijavila na inspektorat rada ali nisam znala da sam u roku 15 dana morala prijavit i na sud jer mi na inspektoratu rada nije nitko rekao. Danas je inspektor javio da je slučaj riješen i da budu kaznili poslodavaca ali da oni nemaju veze sa radnim odnosom i plaćama. Sad me zanima da li postoji da pravno istjeram pravdu što se tiče radnog odnosa i plaća jer nisam imala nikakvih primanja od 6.mjeseca

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost trebali ste reagirati u roku 15 dana od primitka odluke o prestanku radnog odnosa ili od saznanja za povredu Vašeg prava, te tražiti od poslodavca ostvarenje prava koje je povrijeđeno.

Tek pod uvjetom da poslodavac nije niti u roku od 15 dana od Vašeg zahtjeva udovoljio istom (u Vašem slučaju vratio Vas na posao) možete ustati tužbom (opet u roku od 15 dana) koja bi sada u ovom slučaju bila procesno nedopuštena i sud bi je odbacio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Reagirala jesam ali nisam znala da institucija kao inspektorat rada koji je riješio predmet koji se temelji na MOJEM nezakonitom otkazu bude mogao kazniti tog poslodavca.

Znači u korist Države poslodavac je kriv ,a u moju korist koja je i bila svrha prijave ne mogu ishodit svoja prava samo šta mi nitko nije rekao na inspektoratu rada dok sam podnašala prijavu da trebam i sudu podnesti prijavu čak su mi i rekli ako ishod bude pozitivan u moju korist da budem ostvarila svoja prava. Nitko ni jednom riječju nije ni spomenuo nikakav sud ni ništa. Meni je bilo logično da institucija koja se zove inspektorat rada je ravnomjerna za takve odluke  . Valjda čovjek u ovoj državi mora završiti pravo da si može pomoći oko najosnovnijih borbi .

uređeno: od Viliamvoles1502
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rješenje donosi nadležno tijelo i ako sadržajno bude jasno da do prekida nije došlo Vašom krivnjom ili voljom, tada bi mogli pokušati zatražiti predmetnu naknadu i to u roku od 8. dana od dana prestanka opravdanog razloga koji je prouzročio propuštanje roka tj. od dana primitka ovog rješenja. Mada nisam sigurna, da li će Vaš zahtjev biti odobren, ali vrijedi pokušati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa zar nije sporazumni otkaz dok poslodavac i radnik se sporazume oko otkaza. Pošto ja nisam ni sporazumila a ni potpisala da pristajem na sporazumni otkaz mislim da je nevaljan otkaz. Pitam da li se ne moraju potpisat oboje strane da taj otkaz vrijedi zakonski. Ako se moraju potpisat i poslodavac i radnik onda sigurno je krivotvoren jer ja se nisam potpisala! Pa ne zove se sporazumni otkaz a da samo odlučuje poslodavac ali ako je tako onda sam u krivu 

uređeno: od Viliamvoles1502
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 7 minuta, Viliamvoles1502 je napisao:

Zanima me ako sporazumni otkaz inspektorat rada presudi da je nevaljan kakve benifite bi ja mogla imati i kome bi se prvo treala obratiti da li birou ili odvjetniku? 

To za Vas ništa ne znači, samo da će protiv poslodavca biti podnesen optužni prijedlog za prekršaj i da će vjerojatno platiti prekršajnu kaznu državi. Svoja prava iz radnog odnosa Vi morate potraživati sami.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija