Jump to content

Molim savjet


anonimno

Preporučene objave

Na parkiralištu sam se kretao teretnim vozilom unatrag,te lupio u betonsku vazu koju nije bilo moguće vidjeti na retrovizore. Ista se pomakla i srušila drveni stup od struje koji inače nije u funkciji. Napustio sam mjesto događaja,no netko je to vidio i prijavio policiji. Od osiguranja sam dobio da napišem što se dogodilo,jer je općina pokrenula zahtjev za štetu. Molim Vas da mi odgovorite,da li ću odgovarati za to po čl.176 ili 177 ZSPC-a i koja mi je mogućnost da zadržim vozačku dozvolu jer mi o tome ovisi posao?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neću baš možda kao pravi pravnik odogovoriti na vaše pitanje, ali iz prakse koliko mi je poznato. Naime, svakom kretnjom vozila, pogotvo vožnjom unazad dužni ste se uvjeriti da ne ugrožavate ostale sudionike u prometu. Umjesto vaze moglo se nalaziti parkirano vozilo koje bi vi oštetili i napustili ste mjesto događaja prometne nezgode.

Koliko se sječam definicije prometne nezgode je ako je jedno vozilu u pokretu i usljed svoje radnje nastupila je materijalna šteta (molim da me netko tko bolje zna nadopuni) radi se o prometnoj nezgodi.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija