Jump to content

Najam suvlasništva.


Stivivica

Preporučene objave

Poštovani, suvlasnica sam  11/80 u imanju koje se sastoji od kuće, štale, garaže itd. Sve navedeno se nalazi na više međusobno povezanih  čestica, koje u naravi čine jednu cjelinu pravokutnog oblika. Dosadašnji suvlasnici ostatka navedenog (brat i dvije sestre) su svoj udio suvlasništva prodali.
Novi suvlasnik je odmah nakon kupnje stavio lokot na kapiju i tako mi onemogućio pristup navedenim nekretninama.
U međevremenu on se uselio. Moj pisani zahtjev da mi preda ključeve on je ignorirao.
Nakon toga ja sam svoj dio suvlasništva iznajmila susjedu, te smo ja i susjed (najmoprimac) ušli u dvorište (koje je od njegovog useljenja bez lokota na kapiji), da novog suvlasnika o tom obavjestimo, odnosno da nam preda ključeve predmetnih nekretnina. Njegova  reakcija (s 10-tak ljudi) bila je, da su nas doslovno izbacili na ulicu. Nakon toga ja sam pozvala
policiju koja je napravila zapisnik.

Poštovani, na osnovu svega navedenog mene zanima mogu li ga (suvlasnika) ja tužiti za nadoknadu štete po osnovu najma s obzirom da je susjed (najmoprimac)
nakon svega odustao od najma, ukoliko da koju vrstu tužbe bih trebala podnjeti. 

                          Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja Vam ne mogu odgovoriti ali sam htjela nešto pitati. Da li ste podijelili navedene nekretnine tako da se točno zna što je čije? Jer ovako zvuči kao da je sve zajedničko pa svak po volji prodaje i iznajmljuje nešto neodređeno? Pitam jer sam i sama suvlasnik i pitam se kako se iz toga izvući.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete tužiti i za odustanak od najma, i za upotrebu tuđe stvari u svoju korist, gdje se kao visina štete gleda cijena najamnine za prostor koji ne možete koristiti (odnosno svoju 11/80), za pet godina unatrag. Tužba koju podnosite je tužba radi stjecanja bez osnove, odnosno čl. 1120. Zakona o obveznim odnosima, radi upotrebe tuđe stvari u svoju korist. Ona se može ostvariti i kada je štete bilo, a i kada iste nije bilo. U drugom smislu, radi se o tužbu radi isplate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija