Jump to content

Ovrha na nekretnini


Biba555

Preporučene objave

Molim savjet. Imam sudski spor s Croatia osiguranjem. Pitanje glasi da li je moguće provesti ovrhu na nekretninu ako je vlasnik nekretnine bračni drug na kojeg ne glasi spor (spor glasi na supruga a ja sam vlasnik nekretnine, koja je usput vanknjižno vlasništvo. ) Ako se rastanemo (zbog toga da se spasi jedina nekretnina) da li je to pobojna radnja ili koji bi bio najsigurniji način zaštite nekretnine da ne bude predmet ovrhe? Imamo dvoje djece i da li bi prijenos vlasništva bio neka varijanta uz dosmrtno uzdržavanje ili sl.' hvla na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije moguće provesti ovrhu na nekretnini u vlasništvu bračnog druga, koja je upisana u zemljišnu knjigu kao vlasništvo bračnog druga. Međutim, ako Vam je unutar protekle 3 godine suprug darovao tu nekretninu da bi izbjegao ovrhu, vjerovnik može tužbom pobijati tu pravnu radnju darovanja i tražiti da se darovanje poništi kako bi se on mogao naplatiti (to govorim zato što kažete da Vi imate spor s osiguravajućom kućom).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Vrijednost je 150000 tisuća kn, probali smo se i još uvijek nastojimo se nagoditi. Vrijednost kuće je cca 120.000 eura, suprug i ja smo umirovljenici.Nudili smo im administrativnu zabranu na mirovinu moju i suprugovu, nisu pristali. Početkom godine su nudili jednokratnu uplatu od 50.000 kn, no ja imam malu mirovinu a suprug je radio u firmi s malo zaposlenih pa nismo uspjeli dobiti kredit a onda je krenuo kovid. dakle dug za koji su tražili uplatu od 50.000 kn sada najednom traže 150.000 kn. Ja sam vanknjižni vlasnik  nekretnine od 2015.g.

Želimo vratiti dug ali i zaštiti jedinu nekretninu. Što bi bilo najbolje učiniti vezano za zaštitu nekretnine? hvala 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija