Jump to content

prijepis kuće


mrki777

Preporučene objave

Živim u zajedničpm kućanstvu sa nevjenčanom suprugom 40 godina. Zajedno smo sazidali kuću  ( oboje imali podjednake kreditie )  u kojoj još uvijek živimo. Kuća je moje vlasništvo 1/1. Htio bih je prepisati na suprugu u cjelosti ili napraviti dvojno vlasništvo - pola pola. Kako to učuniti ? hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sastaviti darovni ugovor, ovjeriti ga te ga predati na uknjižbu (možete odmah kod bilježnika). Ukupan trošak ako ćete preuzeti darovni ugovor sa legalisa je 400 kn bez poreza na promet nekretnina. Koliko mi je poznato oslobađanje na PPN se ne proteže na izvanbračne drugove zbog ZPP pa morate platiti onih 3% od procijenjene osnovice. Osim ako nemate djece pa preko njih izbjegnete PPN. Ako se je nešto promijenilo neka me netko ispravi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 21 sati , mrki777 je napisao:

Kako to učuniti ?

Obiteljski zakon u odredbama čl. 36 st. 4 i 5. na jasan način određuje kako to učiniti, međutim zemljišno-knjižni uredi "mrljave" kad vide takav prijedlog, pa strankama predlažu darovanje, a što je grubo kršenje zakona i što može u budućnosti prouzročiti negativne posljedice po darovatelja, o čemu se pisalo na forumu u više tema. 

 

prije 5 sati , Miljko je napisao:

Koliko mi je poznato oslobađanje na PPN se ne proteže na izvanbračne drugove zbog ZPP pa morate platiti onih 3% od procijenjene osnovice.

U ovom slučaju se imaju primjeniti odredbe čl. 11 st. 2.Obiteljskog zakona, što će reči da izvanbračni drug neće platiti porez. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija