Jump to content

Alimentacija nakon prestanka školovanja


tihana2222

Preporučene objave

Poštovani,

završila sam fakultet krajem 9 mjeseca ove godine. S ocem sam u stalnom kontaktu i dobrim odnosima. No, on ne želi više plaćati alimentaciju i podnijet će tužbu i tražio me je potvrdu o završetku studija koju ću mu danas i dati. No, prema Obiteljskom zakonu koji sam čitala piše da mi je on dužan plaćati alimentaciju ako sam nezapolena još godinu dana nakon završetka studija. Studij sam završila s 24 godine tako da ću sljedeće godine kada se završi tih godinu dana imati 25 godina i nezaposlena sam. Možete li me savjetovati što napraviti kada tužba dođe? Mogu li mu vratiti tužbu, tj. odgovoriti na nju i kako to učiniti, pošto sam nezaposlena i imam manje od 26 godina?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , tihana2222 je napisao:

...još godinu dana nakon završetka studija...

Točno, u pravu ste, prema Obiteljskom zakonu obveznik plaćanja uzdržavanja dužan je plaćati uzdržavanje djetetu koje je završilo školovanje još godinu dana nakon završetka školovanja ako se isto ne može zaposliti (ne radi), najduže do do navršene 26. godine života djeteta

prije 8 sati , tihana2222 je napisao:

Mogu li mu vratiti tužbu, tj. odgovoriti na nju i kako to učiniti...

Nemožete mu vratiti tužbu, ali će sud tražiti od Vad da u određenom vremenskom periodu (najduže 30 dana) odgovorite na istu...

U odgovoru na tužbu napišete kada ste završili studij i da se u vremenu od godinu dana, a koja još nije protekla, niste uspjeli zaposliti i da niste navršili 26. godina života, da se samim tim, primjenom odrednica ObZ, nisu stekli uvjeti za prestanak Vašeg uzdržavanja od strane oca kao obveznika plaćanja uzdržavanja, te predložite da sud odbaci takvu tužbu kao neosnovanu i na zakonu neutemeljenu.. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija