Jump to content

Alimentacija


Unbekannte Person

Preporučene objave

Poštovani, situacija je ovakva:

Bivši suprug je imao dijete iz prvog braka kada sam stupila s njim u bračnu zajednicu. Prije 7 godina sam se rastala od njega, imamo dvoje zajedničke djece.

Ovrhom mu se naplačuje alimentacija za dijete iz prvog braka, a po ovrsi koju sam ja pokrenula za naše dvije djece ne naplaćuje se ništa. On naravno isto tako rijetko išta uplati. U Fini su mi rekli da se naplaćuje samo prva ovrha za uzdržavanje djeteta, a ja se ne mogu nikako naplatiti dok to prvo dijete ne bude punoljetno ili završi školovanje.

Sudskim putem nisam postigla ništa.

Na račun prima minimalac, na ruke još toliko..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
, Borbena7 je napisao:

Čl. 180. st. 4. Ovršnog zakona kaže da se tražbine sa istim redom prvenstva namiruju srazmjerno, ukoliko se ne mogu namiriti u cijelosti. A to bi bio Vaš slučaj.

Zar nebi trebalo ako su dvije alimentacije sa dvije osobe onda podjelit jednako ako npr.ima 3500 na racunu 1/4 ide njemu ostalo se djeli na alimentaciju nije mi bas taj zakon da jedno djete ima kruh a drugo mora zivotarit da bi prezivjelo ako sam shvatila onda se alimentacija djeli na svako djete koje ju prima imao on 1,2 ili 5 djece dali sam dobro shvatila

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija