Jump to content

Nezadovoljavanje na probnom roku nakon pohvale za rad?


antonio76

Preporučene objave

Radnik je za vrijeme probnog roka dobio pisanu pohvalu za rad, a potom pred sam istek probnog roka otkaz ugovora o radu radi nezadovoljavanja na probnom roku.

Nezadovoljavanje na probnom roku je čista izmišljotina, čisto iživaljanje na radniku, tj. ne stoji niti najmanje, o čemu svjedoči i pisana pohvala za rad, a i uzrokuje radniku štetu, npr. ne može primati naknadu s burze.

Što radnik tu može napraviti, kakve šanse radnik ima u slučaju upuštanja u sudski proces protiv poslodavca, i po kojoj osnovi može tužiti poslodavca - da li po osnovi vraćanja radnika na posao, ili tražiti kakvu naknadu za mobbing i sl.?

Molim cijenjena mišljenja. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pohvala za rad ne isključuje mogućnost da radnik nije zadovoljio na probnom roku. Ovakav otkaz se može pobijati, ali samo u pogledu neispunjavanja formalnih pretpostavki za otkaz tj. da Vam poslodavac nije dostavio pisanu odluku sa obrazloženjem, da nisu poštovani rokovi... ili na temelju tvrdnji da ste otkaz dobili kao posljedicu diskriminacije. Ukoliko se i utvrdi da je odluka poslodavca bila nedopuštena, Vi kao radnik ne možete tražiti vraćanje na posao već samo sudski raskid tog ugovora o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, tako je, sud neće ulaziti u razloge odluke poslodavca o nezadovoljavanju na probnom radu, jer to se teško može utvrditi. Jedini materijalni razlog za pobijanje takvog otkaza (osim već spomenutih nedostataka u formi) jest da ste na primjer primljeni na radno mjesto skladištara, a da ste stvarno obavljali poslove radnog mjesta računovođe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija