Jump to content

Alimentacija


ZG1992

Preporučene objave

Dragi svi,

Možda netko od Vas ovdje zna što i kako.

Naime prije kakvih 10ak godina moja majka je nakon godina i godina suda i hrpu papirologije i svega izborila alimentaciju, kojom je sud odlučio da mi se isplati mjesečno XY iznos od moje prve godine sve do 18e ili završetka školovanja. Naravno to se nikad nije dogodilo. Čak su mi bili otvorili i račun na koji će se to navodno krenuti isplačivati. On je navodno bio jako dugo nezaposlen (radio na crno) pa se alimentacija nije mogla 'odigrati' te je mojoj majci rečeno da ga proba tužiti da kao on ide u zatvor a da nama nešto malo kao država isplati. E sad i dan danas imamo riješenje i sve, ali ne znam što više s tim mogu ako mogu. Nismo imali kontakt s njim nikakav no saznao sam nedugo da radi i da je prijavljen i da je sve od nasljedstva prepisao na svoju novu ženu. Zna netko što mi je činiti i da li se tu štogod može? Neka ovrha ili ponovno pokretanje postupka alimentacije ili nešto nekako? Ako netko zna, ima iskustva ili ideju slobodno pišite!

 

Hvala puno svima  :)

 

Lp

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. možete podnijeti državnom odvjetništvu i policiji kaznenu prijavu radi kaznenog djela povrede dužnosti uzdržavnaja, Vi osobno ako ste punoljetni, a ako ste maloljetni, onda Vaša majka u Vaše ime.

2. ako je prijavljen i radi, tada možete poslati presudu poslodavcu, da mu se počne skidati alimentacija, odnosno na FINU podnijeti uz zahtjev za izravnu naplatu.

3. ovisno kako je prepisao na suprugu, možete u roku od 1 godine (kupoprodaja) ili 3 godine (darovanje) pobijati pravnu radnju dužnika usmjerenu na onemogućavanje naplate vjerovnika, i to protiv njega i njegove sadašnje supruge.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Mene zanima situacija bivsi je po gradanskom i kaznenom zakonu kriv te nakon suda odlucio kao placat alimentaciju no nakon 3 mj.stalo je 6 mj.na probaciji nije bilo uplate niti se bas javljao stupila sam u kontakt sa sluzbenicom kojoj se morao javljati ona kaze nakon 6 mj.po sluzbenoj duznosti oni obavjestavaju sud o krsenju s obzirom da je pismeno to poslano u 10 mj prosle godine mene zanima u kojem periodu sud reagira i kako jer po ovom sada 8 mj.djete nema alimemtacije ...zanima me kako sud funkcionira u tim situacijama...da opozovu uvijetnu kaznu ili daju neku priliku ...ako se netko susreo ili me zna savjetovati dali da sama pokrenem sud ili cekam da sud nesto ucini 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moze pomoc mala evo drugi put mi je vraceno sa Fine zahtjev napokon me zvala gospoda da mi objasni kako zapravo sve napravit jer kod predaje samo uzmu papire ugl.zanima me dali ja ispunjavam zahtjev u cjelosti po kaznenom postupku i to je to ili u cjelosti po zaknenom pa sa strane vlastorucno prolozim od gradanskog suda presudu i napisem a na dalje kad se isplati u cjelosti potrazujem mjesecnu alimentaciju od 800 kn do svakog 15 u mj.sad sam malo zbunjena

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija