Jump to content

Uvjeti za polaganje stručnog ispita?


-16kg

Preporučene objave

Molim Vas za vaš najbolji savjet, prijedlog, sugestiju - riječ je o Uvjetima za prijavljivanje jednog stručnog ispita koji mi je nužan za obavljanje poslova i ukratko - imam sve tražene uvjete, ali problem mi je to "dokazati". Dakle, određeno Ministarstvo traži Potvrdu poslodavca ili Ugovor o radu u kojem je razvidno da sam neke točno određene poslove tehničke struke obavljao. Ozbirom da sam kod tih poslodavaca radio više godina unazad, i nisam u apsolutno nikakvom kontaktu s njima - iskreno, sumnjam da bi mi na zamolbu uopće takve potvrde izdali - da sam kod njih radio specifične radne zadatke u trajanju od najmanje dvije godine - koliko je ujedno potrebno da prijavim takav stručni ispit.

Citiraj

Poštovani,

potvrdu da ste radili na određenim poslovima može Vam dati jedino poslodavac za kojeg ste te poslove obavljali, pri čemu je irelevantno jeste li još uvijek njegov zaposlenik.

Alternativno, dokaz o obavljanju određenih poslova može biti dokument iz kojeg je razvidno da ste upravo Vi sudjelovali u obavljanju tih poslova (ugovor iz kojeg je razvidno za koje poslove ste bili zaduženi, imenovanje ili drugi odgovarajući dokaz).

Ono što mogu napraviti je - potruditi se i naći Ugovore o radu koje sam imao s poslodavcima, ali ni to neće previše dokazati, isto tako HZMO ispit, eventualno što mogu priložiti je CV - koji, moramo priznati, i nije baš neko sredstvo dokaza niti to predstavlja, kao i neku samostalnu izjavu - potvrdu u kojoj ja prilažem ovo sve gore navedeno do čega se mogu "dokopati" i tvrditi/zasupati interese pravo polaganja na takav ispit - ili još bolje, Ministarstvu dati prijedlog, ukoliko postoji takva sumnja, da moje bivše poslodavce kontaktira u svrhu kontrole. Što napraviti? Dakle, sve uvjete, i više od toga imam, ali jednostavno ne mogu doći do sredstva dokaza, obzirom da s bivšim poslodavcima nisam uopće u nikakvom kontaktu.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija