Jump to content

Prijaviti prometnog policajca radi namještaljke


anonimno

Preporučene objave

Prijavljen sam zbog "izazivanja prometne nezgode s počinjenom materijalnom štetom" u nepoznato vrijeme (preko noći) na neosvijetljenom zemljanom parkiralištu ispred moje kuće, naravno bez svjedoka. Na temelju iskonstruiranog i lažiranog služb.zapisnika oštećenom je moje osiguranje isplatilo štetu i od mene zatražilo regres.Nakon silne gnjavaže, uspio sam prije zastare dovršiti prekršajni postupak (naravno u svoju korist) i sad me samo muči što nisam nekako zapaprio bahatom i očigledno nesposobnom ili još gore, korumpiranom policajcu.Što bi se moglo učiniti i i u kojem roku?Za koji mjesec će se navršiti 3 godine od događaja. Muka mi je kad promislim na što li je spreman kad su u pitanju ozbiljnije nezgode i velike materijalne štete, ako je za ovako nešto minorno mogao tako postupiti?!?!

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sad me samo muči što nisam nekako zapaprio bahatom i očigledno nesposobnom ili još gore, korumpiranom policajcu.Što bi se moglo učiniti i i u kojem roku?

 

ako je samo nesposoban (najvjerojatnije jer ih je takvih velika vecina) - pisi predstavku nacelniku pu i opisi kako ovaj slaze prekrsajne prijave i jos prilozi fotokopiju rjesenja prekrsajnog suda iz kojeg je vidljiv konacni ishod...

 

nista posebno se nece dogoditi, ali eto...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem, nešto slično sam i mislio uraditi.

Ali vjeruj mi, nije taj nesposoban, naprotiv, vrlo je sposoban za neke stvari . Njegov opis događaja i zaključak protive se u tolikoj mjeri zakonima fizike i zdravom razumu, da je prekršajni sudac bez izvođenja bilo kakvih dokaza ili mišljenja vještaka, na prvom ročištu odbacio prijavu. A vjerujte mi, zaslužio je je puno više od predstavke načelniku (s kojim sam još tada obavio razgovor nakon kojeg sam se zbog načina kako ga je bezrezervno branio, osjećao kao budala). Al' dobro, napisat ću nešto otrovno, onako za svoju dušu. Valjda postoji neko u prometnoj tko će to negdje registrirati. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eto vidite zašto dvojim što učiniti. Dobivam dva potpuno oprečna savjeta, jedan razuman (nemoj se zamjeriti i onako nećeš ništa postići) i onaj ajde oštro, pa kud puklo da puklo. Puknit će mene, bojim se, to je problem. Mislim da ću ipak sve zaboraviti i nadat se da se ovo neće ponoviti niti meni, niti nekom drugom. U svakom slučaju, hvala na razmjeni mišljenja. Uf,a možda ipak jedan mali, malecki prigovor načelniku, onako u fino, da se zna. Ipak je bilo previše očigledno, a policeman bahato bezobrazan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobivam dva potpuno oprečna savjeta, jedan razuman (nemoj se zamjeriti i onako nećeš ništa postići) i onaj ajde oštro, pa kud puklo da puklo.

 

a dsemovcu zanemari, on ti je policajac u mirovini pa ga jos uvijek drma kolegijalnost koja u ovakvim slucajevima i bez obzira radi li se o namjeri ili nesposobnosti nije na mjestu.

 

vidi, rubens ima pravo, ako se moze zakljuciti da bi ovaj to ucinio namjerno, onda je prava adresa drzavni odvjetnik.... samo, nisi ti prvi ovakav, pojma nemas sto sve dodje do sudova i/ili drzavnih odvjetnika pa mozda ne mozes niti pretpostaviti koliko je ta ekipa nesposobna... zato sam ti i predlozio da pises predstavku nacelniku jer vjerujem da je i u tvom primjeru rijec o nesposobnosti, a ne o kd-u...

 

samo ti pisi jednu predstavku, ne optuzuj nikoga vec napisi kako ju podnosis ciljem da se uoce pogreske u radu pa posljedicno policija bude efikasnija i sposobnija...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

predlozio da pises predstavku nacelniku jer vjerujem da je i u tvom primjeru rijec o nesposobnosti, a ne o kd-u...

 

ovo zato jer nitko nije toliko lud da lazira nesrecu toliko ocigledno kako ti to navodis, pa onda sve to salje na sud da mu sudac ili jos gore vjestak gleda sto je napisao... to kada namjerno laziraju rade malo drukcije i to obicno izgleda poprilicno vjerodostojno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a dsemovcu zanemari, on ti je policajac u mirovini pa ga jos uvijek drma kolegijalnost koja u ovakvim slucajevima i bez obzira radi li se o namjeri ili nesposobnosti nije na mjestu.

 

 

Ja jesam policajac u mirovini, no ne znam da sam uopče komentirao ovaj topic, pa ne znam iz kojeg je to konteksta. Već ako me "pratite" što i kako napišem, onda ste mogli i zaključiti da baš ne štedim svoje bivše kolege. Ako su krivi, uvijek uputim na mogućnost obraćanju Načelniku PU ili Unutarjnoj kontroli MUP-a. :-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok, sve u redu, nisam baš ni ja sretan kad policajci nešto "mute" ili ne odrade posao onako kako treba. Zbog pojedinca strada večina. No isto mišljenje ima i Mrljavac, govori isto da treba takvog policajca prijaviti, no u konkretnom slučaju izražava bojazan da zbog protoka vremena, neće biti baš pravovaljanog postupanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo mi već više odgovara, kao ja samo dobronamjerno ukazujem na propust. A što se tiče detalja samo ovo: dva ista vozila (isti model i marka) a oštećeni ima: ulupljena vozačeva vrata u visini bočne lajsne), oštećena bočna lajsna od vrata do blatobrana, ulupljen i oštećen lijevi stražnji blatobran. Drugo vozilo koje je navodno izazvalo takvu štetu, ima oštećen prednji desni žmigavac (oštećenje staro nekoliko mjeseci za koje imam valjane svjedoke) . Naglašavam, samo ŽMIGAVAC i ništa drugo (svjetlo, blatobran, lim i sl.). A širina prolaza u kojem je oštećeno vozilo bilo parkirano suvozačevom stranom tik uza zid je oko 4,5 m. Zamislite kako izgleda prednji dio Opela, gdje je smješten žmigavac (puno više od visine oštećenja) i kako bi se žmigavcem mogla napraviti takva oštećenja na drugom vozilu. Jedino se levitacijom može objasniti takvo čudo. :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija