Jump to content

Prijenos ugovora o radu u slučaju prodaje firme


Izgubljena123

Preporučene objave

Poštovani, molila bi pomoć oko situacije u kojoj se trenutno nalazim. Naime poslodavac kod kojeg sam do sad radila, je prodao firmu drugom poslodavcu. Trenutno radimo na novom radnom mjestu, stime da još uvijek nismo potpisali nikakav ugovor o radu s novim poslodavcem( doduše nismo niti upoznati s kojim danom je firma prenešena i da li je uopće prenešena). U kratko vrijeme sam doživjela od novog poslodavca niz neugodnosti i htjela bi dat otkaz ali stim gubim pravo na naknadu s burze. A iskreno ne znam ni kome dajem otkaz. Novi poslodavac ima namjeru zatvoriti firmu iz koje dolazimo i radnike prebaciti na svoju postojeću firmu. Imate li neki pametan savjet za dati kako se postaviti i što napraviti.

Unaprijed hvala na odgovorima

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Prijenos ugovora o radu u slučaju prodaje firme
prije 15 sati , Borbena7 je napisao:

U kojem smislu se radi o novom radnom mjestu, neke značajnije promjene ili? Koliko dugo radite na tom radnom mjestu bez ugovora o radu?  I je li Vaša konačna odluka da napustite tog poslodavca?

Poštovana, pod novo radno mjesto mislila sam na promjenu mjesta rada. Odnosno sa početkom mjeseca počeli smo raditi u njihovoj firmi i na lokaciji njihove firme.

Što se tiče obaveza na novom radnom mjestu, one su ostale otprilike iste.

U kratkom vremenu sam doživjela par neugodnosti od strane novog poslodavca i to je razlog zašto više ne želim raditi tamo jer na posao odlazim u grču. A radno vrijeme ne želim ni spominjati.

 

 

Kolika sam ja shvatila. Mi smo pod istim ugovorom pod kojim smo bili. Jer sa prodajom firme i radnika ostaju vrijediti isti ugovori koji smo imali sa prvotnim vlasnikom. Što znači da sam sa 1.2.prijavljena već 6 mj na neodređeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pri HZMO možete provjeriti, da li je bilo promjena po prijavi od strane novog poslodavca. Ukoliko želite napustiti to radno mjesto, tada trebate poslodavcu dostaviti otkaz, a pri tome se na Vas primjenjuju sva prava i obveze koje imate po tom postojećem, sklopljenom ugovoru o radu. I da, u tom slučaju gubite pravo na naknadu HZZ.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija