Jump to content

Uzdržavanje studenata


Elmorovic

Preporučene objave

Poštovani,

Trebao bi mi pravni savjet imam 19 godina idem na redovni fakultet i roditelji su mi rastavljeni.Otac mi živi u Njemačkoj i plaćao mi je alimentaciju 1200kn sad kad sam upisala faks još uvijek mi uplaćuje isti iznos od 1200kn nažalost to mi ne pokriva troškove i uvijek na kraju mjeseca ostanem bez kune.Živim sa majkom i dedom nažalost mama mi nije u mogućnosti davati novce ali plaća račune i hranu.Općenito sa ocem nemam nikakav odnos i ne viđam ga uopće ima svoju firmu za videonadzor radi u Njemačkoj ,Hrvatskoj, Švicarskoj i ima novu ženu i dvoje dijece sa njom.

Kada sam spominjala da bi željela veću alimentaciju i da ću podnijeti tužbu rugao mi se i rekao da neću dobiti vise od ovoga sto dobivam osobno mislim da skriva novce od države izbjegava porez Itd... Ali to je samo moje osobno mišljenje nemam nikakve dokaze.U friend ima zaposleno sigurno bar 4 osobe vjerojatno i vise. 
Ja bih željela podnijeti tužbu ali neznam kako i gdje poslati Itd... 

Također me zanima vaše mišljenje i savjeti...

hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , Borbena7 je napisao:

Možete tužbom pokrenuti sudski postupak radi povišenja obveze za uzdržavanje. Tužba se podnosi nadležnom općinskom sudu. Pogledajte link za više informacija.

Hvala na odgovoru,

Pogledala sam link koji ste mi poslali ali nema nikakvog primjera za uzdržavanje punoljetnog djeteta sve su alimentacije od strane roditelja.

Meni bi trebao primjer u kojem ja tužim svojeg oca s obzirom da sam punoljetna i moja majka to ne može napraviti za mene.Također željela bih besplatnu pravnu pomoć ali neznam gdje da se obratim za besplatnu pravnu pomoć s obzirom da sam studentica i nemam nikakva primanja nemam novaca platiti odvjetnika. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Elmorovic je napisao:

.. Meni bi trebao primjer u kojem ja tužim svojeg oca s obzirom da sam punoljetna i moja majka to ne može napraviti za mene... 

Poštovana, sadržaj tužbe je isti samo ga pišete u svoje ime i kao tužiteljicu navodite sebe osobno ne majku kao Vašu zz.. 

, Elmorovic je napisao:

..Zakođer željela bih besplatnu pravnu pomoć ali neznam gdje da se obratim za besplatnu pravnu pomoć s obzirom da sam studentica i nemam nikakva primanja nemam novaca platiti odvjetnika..

Možete se obratiti Uredu državne uprave u svojoj županiji i zatražiti besplatnu sekundarnu pravnu pomoć.. 

Također se možete obratiti, direktno, Hrvatskoj odvjetničkoj komori (HOK-u), Koturaška 53, Zagreb.. 

Sretno Vam.!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija