Jump to content

Stvarna kvadratura kuće


rmij

Preporučene objave

Pošto sam pokrenulo zahtjev za kredit kod banke za kupnju nekretnine, predočio sam sve dokumente, zk ul, posjedovni list, a nekretnina je izgrađena prije 15. Veljače 68. Banka će poslati procjenitelja te problem nastaje jer iz banke tvrde da kuća nije legalna pošto u posjedovnom stoji da kuća ima 62 kvadrat, a u stvarnosti ima 100, što piše u energetskom elaboratu. Kako banci dokazati stvarnu površinu kuće, gdje je nastao problem. Vlasnici imaju elaborat sudskog vještaka o procjeni vremena izgradnje kuće sa svim slikama od 2009 god kad su kupili kuću koja je bila samo izidana i pokrivena. 2014 su kuću potpuno završili kad su i napravili energetski certifikat. Kuća je visoka prizemnica na dvije etaže 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala najljepša na brzom odgovoru. Kako se razumijete u tematiku imam još jedno pitanje, vlasnik je izgradio pomoćni objekt kraj kuće kao drvarnicu, ozidanu bokovima i natkrivenu površine cca 25 m2. Dali taj objekt prolazi kao legalan, te je isto tako naknadno napravio vezano uz kuću natkrivenu terasu površine 20 m2. Dali je takve objekt trebao legalizirati.?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je samo bokovima, mogla bi proći kao sjenica do 20 m2 za što nije potrebno ništa, ni dozvola a niti glavni projekt prema pravilniku izvedenom iz Zakona o gradnji. Ali ponavljam, do 20 m2. Prema tome ovo uz kuću vjerovatno ne bi trebao biti problem jer prolazi kao nadstrešnica isto tako do 20 m2, a drvarnicu bi valjalo "skratiti" za tih cca :-). Mada, ako je bliže 20 nego 25 m2 mala je mogućnost da vam to netko prijavljuje nadležnima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Stvarna kvadratura kuće

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija