Jump to content

Poslovno uvjetovani otkaz


Junior13

Preporučene objave

Poštovani, 

Zaposlila sam se u firmi koja ima manje od 20 zaposlenih, a rade apsolutno sve što mogu da što manje plate radnike i smuljaju državu. Ugovor mi je bio na 3 mjeseca s probnim rokom od mjesec dana. Kako je posao u prodaji i to preko telefona prodaja je drastično pala, a s time i dolazi do plaćanja radnika koji ne mogu ispuniti zadane kvote. Poslodavac me ne želi ostaviti 14 dana do kraja ugovora (gubi novce na nama) i želi da potpišemo sporazumni otkaz. Na moje odbijanje dobivam odluku o poslovnom uvjetovalo otkazu i u otkazu piše da nismo (nas 3) zadovoljili na radnom mjestu i nismo ostvarili zadane ciljeve. Mene zanima da li imamo prava na naknadu s biroa (imamo i previše staža tako da to nije upitno)? 

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovaj vaš opis -

prije 23 minuta, Junior13 je napisao:

...i u otkazu piše da nismo (nas 3) zadovoljili na radnom mjestu i nismo ostvarili zadane ciljeve.

ne spada u razloge zbog kojih se daje poslovno uvjetovani otkaz. Poslovno uvjetovani otkaz sugerira da je razlog za otkaz nastao na strani poslodavca ili je izazvan okolnostima na koje radnik nije imao nikakvog utjecaja.

Koliko ste dugo radili kod tog poslodavca?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitanje je kako će biro tretirati i tumačiti ovu odluku o otkazu - po naslovu ili po sadržaju. Ako je po naslovu, onda imate pravo na naknadu s biroa. Ako je po sadržaju, onda nemate. Predlažem da predočite odluku koju ste primili savjetnicima na HZZ-u, i to u roku od 15 dana od primitka, pa ako Vam oni kažu da tako prihvaćaju i da ćete imati pravo na novčanu naknadu, onda je u redu, a ako kažu da to nije to, da ispada da je otkaz Vaša krivnja, tada još stignete (u istom roku od 15 dana) podnijeti zahtjev za zaštitu prava iz radnog odnosa poslodavcu, tražeći da promijeni obrazloženje na način da piše da je prestala potreba za obavljanjem poslova tog radnog mjesta ili do smanjenja opsega posla, tako da možete ostvariti novčanu naknadu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija