Jump to content

Pomoć: kupoprodaja nekretnine i prijava poreza


anonimno

Preporučene objave

Postovani forumasi, molim one koji su upoznati sa slijedecom procedurom da mi pomognu:

 

Kupujem nekretninu (građevnu zemlju) u Velikoj Gorici. U koju instituciju moram ici sa kupoprodajnim ugovorom da bih napravila prijenos (upis) vlasnistva? Zelim novi ZK ulozak gdje cu biti ja upisana kao vlasnica novokupljene parcele. Sto je od dokumenata jos potrebno kod predaje zahtjeva? Zna li netko koliko cu u VG cekati na taj papir?

 

 

I jos jedna stvar. Nakon sto kupim zemlju, moram isto prijaviti u poreznu upravu. Idem li za to u poreznu upravu u Velikoj Gorici (ne znam da li postoji tako nesto) ili u Zagreb? U kojem roku je to potrebno prijaviti i sto mi je sve potrebno od dokumenata?

 

 

UNAPRIJED PUNO HVALA SVIMA NA POMOCI !!!!!!!

 

Marija

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U gruntovnicu Općinskog suda u Velikoj Gorici idete s prijedlogom za uknjižbu vlasništva, s kupoprodajnim ugovorom, preslikom osobne ili putovnice ili domovnice i uplaćenom pristojbom od 250,00 kn. Pazite samo da imate tabularnu izjavu u ugovoru, odnosno da vam prodavatelj dopušta uknjižbu vlasništva.

U Poreznu, vjerojatno ima neka ispostava porezne uprave u Gorici pa idite tamo. Imam negdje popis što treba, al sad ne mogu naći pa najbolje potražite u imeniku telefonski broj pa ih nazovite pa pitajte.

P!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija