Jump to content

državni ispit


markun

Preporučene objave

Molim za savjet.  radnik je diplomirani pravnik u tvrtki d.o.o. koja je u većinskom vlasništvu JLS. Iako radi već godinama, ne može steći uvjete za polaganje državnog ispita (ne pravosudnog) budući da nije pri državnoj službi ili slično. Postoji li mogućnost izlaska na državni stručni ispit iako radnik nije u državnoj službi, ili eventualno primijeniti dopunski rad kako bi se steklo godinu dana staža kod neke od pravnih osoba s javnim ovlastima ili općinama?  Isti bi i dalje ostao raditi kod sadašnjeg poslodavca d.o.o., međutim htio bi imati položen državni ispit.   puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Po mom mišljenju, ne može, jer ga državna služba mora uputiti na državni stručni ispit, prijaviti i sve, i to za državni stručni ispit sukladno njegovog struci (arhivar, upisničar itd.), a to ne može ako nije njihov zaposlenik. Državni službenik se ne može zapošljavati mimo natječaja, pa ni na dopunski rad, po mom mišljenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija