Jump to content

Prometna-promili-odšteta


anonimno

Preporučene objave

Skrivila sam prometnu nesreću naletom na dva auta ispred mene (stajali su u lijevoj traci na autoputu bez upaljenih žmigavaca, bio je mrak, kiša i sumaglica). Bila sam odbačena u desno i onda je na njih naletio treći auto. Imala sam 1.20 promila u krvi. Bila sam prvooptužena, kažnjena, nisam se žalila. Drugootpuženom je obustavljena prekršajna prijava. Sada on (treći auto) traži od mog osiguravajućeg društva naplatu štete.

Da li on ima pravo na to s obzirom da je i on vozio prebrzo i neprilagođeno uvjetima vožnje?

Molim HITAN odgovor

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prepisujem: u odnosu na 2. okrivljenika prek. postupak je obustavljen, naime, oboje okrivljenih su naveli da 2. okriv. uopće nije vozilom naletio na vozilo 1. već da je udario u vozilo ..., a koje je zbog ranije nezgode bilo prepriječeno na kolniku. Dodatno, uzimajući u obzir činjenicu da se prva prometna nesreća dogodila neposredno prije nailaska 2. okrivljenika te da je vozilo oštećenika bilo zarotirano i ukošeno na prometnoj traci autoceste, sudac nailazi da se 2. okrivljeniku ne može staviti u krivnju prouzročenje prometne nesreće radi ne držanja potrebnog razmaka, s obzirom da se doista radi o takvoj situaciji koju 2. okrivljenik prema redovnom stanju stvari nije mogao predvidjeti, te sudac drži da je isključivo uslijed prekršaja 1. okorivljenice prouzročen cjelokupni lanac prometnih nesreća.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uzimajući u obzir činjenicu da se prva prometna nesreća dogodila neposredno prije nailaska 2. okrivljenika

 

sto tocno znaci ovo "neposredno" prije nailaska?

 

kada je on u stvario naletio na preprijeceno vozilo, odmah po nesreci ili nakon odredjenog vremenskog perioda?

 

mislim je li on vozio odmah iza vas, u koloni?

 

ako je, odluka suda je dobra... ako nije, valjalo ga je osuditi.

 

inace, ti se zaliti na dio rjesenja kojim se on oslobadja krivnje nisi ni mogla, tako da nisi nista propustila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vozili smo se lijevim trakom, ja sam išla cca 100 km/h, bila je noć, padala je kiša i sumaglica. auto ispred mene je kočio pa sam kočila i ja, ali sam prekasno skužila da on stoji ili je tek stao (znači, štop svjetla su upaljena ali ne i sva 4 žmigavca). udaram ga, odbacuje me udesno (gdje nema nikoga ni napred ni nazad pa ne znam zašto je ova prva uopće stala na LIJEVOJ STRANI AUTOPUTA) i onda ovaj iza mene nailazi i udara ovog naprijed. znači, nije ni on vozio sporo jer sam i ja i te kako kočila. a nisam se žalila na presudu jer sam mislila da nemam ništa sa 2. optuženim. tj. sa njegovom oslobađajućom presudom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

onda ovaj iza mene nailazi i udara ovog naprijed.

 

dakle taj uopce nije udario tebe vec ovoga istoga kojeg si ti udarila, a koji je vec i prije nego sto si ga udarila stajao?!

 

pa taj je kriv tocno onoliko koliko i ti!

 

koji ga je to sud, molim te, oslobodio?

 

ispravno si mislila da ti sa 2-okrivljenim "nemas nista" i da se ne mozes zaliti jer je on oslobodjen, ali to je morala uciniti policija, koja je isto, ocito, propustila....

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija