Jump to content

Smrt brata


SaraDev

Preporučene objave

Pozdrav!

Prije 3 tjedna brat mi je dozivio nesreću na poslu i preminuo od ozlijeda zadobivenih prilikom nesrece. Brat nije bio ozenjen niti je imao nasljednike. Brat je bio osiguran i ta naknada bi trebala biti isplacena, mi smo isto tako odlučili tužiti firmu jer je on bio prebačen na radno mjesto za koje nije bio kvalificiran. 

Poznanik tvrdi da, pošto ce se navodno odšteta isplatiti mami, bratu, sestri i meni,  da brat ima pravo na veci dio od sestre i mene. 

Problem je sto je preminuli brat imao jako puno problema s drugim bratom i bili su u jako losim odnosima, posljednjih nekoliko godina nisu ni komunicirali. 

Zanima me je li istina da brat ima pravo na veci dio od sestre i mene ili to nije istina? Ne vidim zasto bi se pravila razlika izmedu sestara i brace. Mama ce naravno dobiti veći dio, sto je očekivano, no ovo mi nema smisla.

Hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 31. 08. 2021. at 19:25, Borbena7 je napisao:

Zakon o nasljeđivanju kaže da ako je jedan od roditelja preminuo, tada dio ostavine koji bi mu pripao da je nadživio ostavitelja, nasljeđuje drugi roditelj.

Citirano vrijedi za slučaj da umrli ima bračnog druga, međutim u konkretnoj situaciji to nije slučaj, glede čega se ima primjeniti čl. 12 Zakona o nasljeđivanju. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija