Jump to content

Naplata računa iz pričuve


SekaT78

Preporučene objave

Upravitelj nam je naplatio račun od oko 600 kn za rad koji tvrde da je bio hitan. No, nitko od suvlasnika nije naručio taj rad niti ga odobrio. Faktura, odnosno radni nalog, nema potpis niti jednog suvlasnika već zaštićenog podstanara. Na fakturi nema opisa poslova osim 'odštopavanje'. U svakom slučaju, smatram da se niti jedna faktura, pa niti ona hitna, ne može naplatiti iz naše suvlasničke pričuve ako to netko od suvlasnika nije odobrio. Postoji li kakva inspekcija kojoj se mogu obratiti? Upravitelj je odbio reklamaciju bez komentara o potpisu neovlaštene osobe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 minutu, Borbena7 je napisao:

Od kada se radi o hitnim i neodgodivim radovima.

Ovo jednostavno nije istina. Svaki nesuvlasnik može PRIJAVITI takav rad, jasno, ali ne može i odobriti svojim potpisom naplatu bez pristanka suvlasnika. Shvaćate li što bi ovakav princip donio zgradi? Osoba koja ne uplaćuje u pričuvu, prijavi svaki mjesec nešto što dogovori s izvođačem (izvođač može napisati na fakturu bilo što). Taj nesuvlasnik, zna da ga neće ništa koštati i ne može razborito postupati s pričuvom ako zna da u nju može ugrabiti kad želi i koliko želi, a izvođač zna da će se naplatiti jer će u potpunosti zaobići suvlasnike, a upravitelj neće vršiti nikakvu kontrolu. Svi zadovoljni, osim nas, suvlasnika, čiji su potrošeni novci, niti znamo zašto se troše, niti na što, a nismo čak niti imali šansu pogledati fakturu nakon radova i odobriti je. Ako je doista hitan rad, on se može odraditi odmah po prijavi bilo koga, ali faktura se sigurno može naknadno ispečatirati i potpisati od predstavnika suvlasnika i tek takva može ići na naplatu. Nesuvlasnici nemaju pravo potpisa, nikad nisu niti imali. Vi ste prvi koji tvrdite da imaju. To je čak upravitelj izbjegao komentirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija