Jump to content

Postupanje po ovrhama


Gogilica1

Preporučene objave

Poštovani,

Trenutno sam u inozemstvu. Nedavnim posjetom u HR otišla sam u FINA provjeriti stanje po ovrhama, jer nisam bila u mogućnosti plaćati kredit, pa sam htjela provjeriti koliko mi je dugovanje. Naime, imam dugovanje kod OTP banke po kreditu u iznosu od oko 72.000,00 kn, s tim da u Specifikaciji o nemogućnosti izvršenja osnova za plaćanje od FINA-e piše da je prestanak izvršenja 2018. godine. Provjerom u OTP banci rekli su mi da je Odvj. ured preuzeo taj dug i sa njima moram kontaktirati. Nakon razgovara s Odvj. uredom dobila sam informaciju da mi je glavnica oko 68.000,00 kn, redovna kamata 3.500,00 kn i zatezna kamata oko 34.000,00 kn. S obzirom da sam u inozemstvu i nastojim da prikupim novce da bih riješila taj dug, zanima me da li da počnem mjesečno otplaćivati taj dug (s tim da mi kamata uvijek raste za neotplaćenu glavnicu) ili da prikupim novce i otplatim dug odjednom. Napominjem da sam u Odvj. uredu pitala da li bi mi se otpisale zatezne kamate, na što mi je rečeno da bi banka vjerojatno pristala na to (nije mi jasno, ako je Odvj. ured otkupio dug - što onda banka ima s tim????). 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitanje je što znači da je ˝Odvjetnički ured preuzeo taj dug˝? Može značiti da je sklopljen ugovor o cesiji između OU i banke, a može značiti i da je banka opunomoćila OU. Ovo navodim s obzirom da cjelokupni sadržaj Vaše objave.

Hoćete li postepeno otplaćivati dug ili ga otplatiti odjednom, to je naprosto stvar Vaše odluke i financijskih mogućnosti. Prema Zakonu o obveznim odnosima, ako dužnik pored glavnice duguje i kamate i troškove, a što je kod Vas slučaj, tada se prvo namiruju troškovi, pa kamate i tek nakon toga glavnica.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija