Jump to content

Ostvarivanje prava na autonomni ili stalni boravak

Sini Kole
 Dijeli

Preporučene objave

Sa suprugom sam skoro 5 godina u braku. Vjenčani smo u republici Hrvatskoj. Bilo je puno trzavica, zbog problema sa njom. Preživeli. Ipak smo nekako dočekali datum kada moram podneti zahtjev za stalni boravak. Međutim, uoči toga saznajem i imam dokaze da me vara. Svoj život, boravak i egzistenciju sam fokusirao na nju i naš brak, a ne na sopstveni interes. Sada nemam kud. Iz Srbije sam. Znači li to da mi, ne mojom krivicom, propada život koji sam započeo u republici Hrvatskoj?

Ona podnese zahtjev za rastavu i mogu da se selim? Šta mi je činiti?

Hvala.

Dijeli na drugim stranicama

• Borbena7 je promijenio naziv u Ostvarivanje prava na autonomni ili stalni boravak

Nije mi drago čuti da vas supruga vara. Ali to vam može biti jedna od najboljih stvari koje su vam se dogodile u životu... Poslušajte zašto...

Nisam pravnik i ovo nije pravni savjet, ovaj tekst je napisan u svrhe zabave, te ste sami odgovorni za svoje postupke. 

Ali ja bih na vašem mjestu prešutio supruzi da sam otkrio njezinu prevaru. Jednostavno bih bio sa njom i pravio se da je sve uredu, te za to vrijeme potajno tražio posao u nekom puno ljepšem hrvatskom gradu i novu partnericu i tom istom gradu.

Ali što ako ste već suprugu suočili sa istinom.... Samo odite u hotel na 48h, te joj se nakon toga vratite, i kažite: "Razmislio sam, ipak želim biti sa tobom, ostavit ćemo prevaru u prošlosti."

Budite romantični sa njom (žene to vole). Uplatite SPA vikend sa masažom.

Bitno je da ona ne podnese zahtjev za rastavu braka.

Nakon što mi zahtjev za stalni boravak bude odobren, samo bih toj supruzi pokazao dokaze o njezinoj prevari, i otišao u bolji grad, kod bolje žene, radit bolji posao. Samo pogledajte popis najboljih gradova za život u Hrvatskoj, i pošaljite molbu za posao kompanijama u tim gradovima.

Dali je to moralno?

Ne, ali njezina ne moralna prevara je dovela do toga.

Dali stvarno mislite da su prijatelji koje ste našli u gradu kojem trenutno živite najbolji ljudi na svijetu?

Obitelj vam je svakako u Srbiji, a možete pronaći i bolje prijatelje u tom novom gradu, u to sam siguran.

Jednostavno vas apsolutno ništa ne mora vezati za grad u kojem trenutno živite...

E sad, ako imate neku nekretninu u zajedničkom vlasništvu, sve se to riješi kod legalnog razvoda.

Zanima me samo informativno... Odakle ste?

uređeno: od mariopro

Na 23. 11. 2021. at 23:25, Sini Kole je napisao:

Sa suprugom sam skoro 5 godina u braku. Vjenčani smo u republici Hrvatskoj. Bilo je puno trzavica, zbog problema sa njom. Preživeli. Ipak smo nekako dočekali datum kada moram podneti zahtjev za stalni boravak. Međutim, uoči toga saznajem i imam dokaze da me vara. Svoj život, boravak i egzistenciju sam fokusirao na nju i naš brak, a ne na sopstveni interes. Sada nemam kud. Iz Srbije sam. Znači li to da mi, ne mojom krivicom, propada život koji sam započeo u republici Hrvatskoj?

Ona podnese zahtjev za rastavu i mogu da se selim? Šta mi je činiti?

Hvala.

• 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

Dijeli

• Napravi novi...

Važna informacija