Jump to content

Lijecenje alkoholizma uz radni odnos


alesko

Preporučene objave

Imao sam s 2 radnika navedenu situaciju, ali mi smo ih "prisilno" slali na liječenje i to putem procjene radne sposobnosti i u dogovru s liječnicima.

U dogovoru s obiteljskom liječnicom i liječnicom medicine rada bi trebali dogovoriti navedeno liječenje. Poslodavac koliko znam dobiva samo doznaku o bolovanju iz koje ne bi trebao vidjeti razlog bolovanja, nisam siguran, neka me netko ispravi. No mislim da tako nešto nećete moći sakriti obzirom na dulje razdoblje. Osobno mislim da bi Vam poslodavac trebao i morao izaći u susret.

uređeno: od gala385
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Liječenje od alkoholizma spada pod liječenje u dnevnoj bolnici, barem je tako u PB "Sveti Ivan". u Zagrebu. Vaš liječnik opće prakse bi Vas trebao poslati na pregled kod psihijatra u PB, a oni će Vam tada odrediti liječenje u dnevnoj bolnici, odnosno napisati preporuku temeljem koje će Vam dr. opće prakse otvoriti bolovanje radi liječenja (do završetka istog), uz potrebnu uputnicu. Što se tiče poslodavca, ne morate mu reći, na doznakama ne piše od čega se liječite, no s obzirom na dugotrajnost liječenja i bolovanja, može se dogoditi da Vas po povratku sa bolovanja pošalje na procjenu radne sposobnosti (ako ne zna gdje ste bili, zbog čega na bolovanju ili zna ali Vam ne želi ići ususret).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija