Jump to content

odgoda ovrhe i prijenos sredstava


ALEX P.

Preporučene objave

Pozdrav,

ako je tvrtka ovršenik, dobila rješenje kojim se odgađa ovrha i prijenos sredstava na račun ovrhovoditelja, a u FINI je već prije donošenje tog rješenja s računa ovršenika skinuti značajan iznos sredstava, da li postoji kakvi pravni put kojim bi se ta sredstva oslobodila i mogla koristiti od strane ovršenika dok traje ta parnica za koje vrijeme je ovrha odgođena? Naime ovršenik je upućen u parnicu, ali iznos koji ovrhovoditelj potražuje i koji želi naplatiti je sporan, parnicom ćemo ići u dokazivanje toga, ali je problem što to obično traje neko dulje vrijeme na koje ostajemo bez sredstava koja su u Fini što će ovršeniku (nama) prouzročiti ogromne probleme za nastavak poslovanja.

Molim vas mišljenje, ako imate saznanja o toj temi.

Zahvaljujem unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, bi bio odgovor na Vaše pitanje. Nažalost.

Sve Vam treba pisati u izreci zaprimljenog rješenja, odnosno najvjerojatnije Vam piše da se nalaže FINA-i da odgodi izdavanje naloga bankama za prijenos zaplijenjenih sredstava u postupku izravne naplate koji se provodi na temelju sporne isprave, a ovakva odgoda vrijedi sve do pravomoćnog okončanja postupka, radi odlučivanja o prijedlogu radi proglašenja pljenidbe i prijenosa nedopuštenim tj. parnice koju trebate pokrenuti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija