Jump to content

dugovanje u nasljedstvu


purger12

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Prvo se ispricavam svima ukoliko tema vec postoji ili je na krivom mjestu.

Da krenem redom.

Prošli tijedan javio mi se poslodavac kako je zaprimio zahtjev za provedbnom ovrhe u korist tvrtke B2 kapital, te mi poslao dopis i svu dokumentaciju koju su zaprimili.

Kontaktirao sam navedenu tvrtku i shvatio sam da je to dug koji sam zaprimio u nasljedstvo od pokojne mame. Koliko sam kasnije uspio saznati radi se o nekom kreditu koji nije do kraja isplaćen.

 

Ja nisam jedini nasljednik postoji nas šest naslijednika. Neki jesu u mogucnosti platiti neki nisu.

Navedenoj kompaniji B2 kapital poslao sam mail sa upitom kako sam spreman platiti svoj dio duga tj 1/6 cak sam ponudio i nesto malo vise, no nažalost ponudu su odbili.

 

Mene zanima sada pošto se svo nasljeđe dijeli jednako na sve nasljednike zar se nebi trebao i dugovanje dijeliti na isti nacin na sve jednako.?

Također me zanima kako su došli do informacije tko je moj poslodavac? Zar je to javno dostupna informacija?

 

Ukupno dugovanje je 40 000 kn ja sam ponudio 7 000 kn no odbili su. Te su mi ponudili neki popust ukoliko bih odjednom platio ukupni dug. (Izgleda mi ovo na povuci potegni)

Ja tih 40 000 kn niti mogu niti želim plaćati jer smatram da to nije uredu. Neki dužnici su spremni to otplačivati na rate neki nisu u mogucnosti nikako.

 

Unaprijed se zahvaljujem na bilo kakvom odgovoru... Jednostavno ne znam što napraviti ovo moram riješiti do kraja prosinca kako mi 6.1.2021 nebi blokirali račun.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 07. 12. 2021. at 0:41, purger12 je napisao:

Mene zanima sada pošto se svo nasljeđe dijeli jednako na sve nasljednike zar se nebi trebao i dugovanje dijeliti na isti nacin na sve jednako.?

Glede citiranog vrijedi istaknuti da je za vjerovnika takva pravna činjenica nebitna, to stoga što se radi o solidarnoj obvezi, prema kojoj vjerovnik svoju tražbinu može naplatiti u cijelosti od bilo kojeg nasljednika. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija