Jump to content

Odluka na štetu stranke u tijeku upravnog postupka


Grabarić Imbra

Preporučene objave

Može li javnopravno tijelo donijeti rješenje na štetu stranke, nakon izmjene Odluke temeljem koje postupa, a koju izmjenu izglasa nadležno predstavničko tijelo?

Dakle, zahtjev i dio postupka je proveden po uvjetima koji su vrijedili kad je na snazi bila Odluka koja je u tijeku postupka izmijenjena na štetu stranke. Ili se beziznimno gleda interes stranke i uvjeti koji su vrijedili u vrijeme podnošenja zahtjeva?   

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ne znam što smatrate pod izrazom "na štetu stranke", možda je nešto po vašem mišljenju štetno, a upravno tijelo smatra da je to primjerice u javnom interesu. Niste dovoljno precizni s Vašim pitanjem.

Kako god,


Ako smatrate da je pojedinačan upravni akt nezakonit ili nepravilan podnosite žalbu nadležnom drugostupanjskom tijelu. Iz navedenoga izgleda kao da je riječ o upravnom tijelu grada ili općine, stoga drugostupanjsko tijelo je upravno tijelo županije nadležno za isto upravno područje (žalba se predaje prvostupanjskom tijelu).

Ako smatrate da je opći akt predstavničkog tijela nezakonit onda se podnosi zahtjev za ocjenu zakonitosti općih akata Visokom upravnom sudu u Zagrebu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija