Jump to content

Kako saznati broj građevinske dozvole od prije 45 godina


lea123

Preporučene objave

Za neke radove trebala bih broj građevinske dozvole koja je izdana negdje između76-78 godine. Isto tako bih za traženje kopija nacrta od kuće trebala taj isti broj. Ne sjećam se kako se zvao vlasnik kuće od kojeg smo ju kupili jer sam bila dijete.  Zanima me da li se preko e gruntovnice može naći povijesni pregled. Iako imam uključen povijesni pregled meni izbacuje samo zadnjeg vlasnika.A meni treba onaj prvi. Netko zna??? Koje službe bi uopće imale tu informaciju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otiđite u gruntovnicu, uvidom u zbirku isprava trebate saznati tko je bio vlasnik (ili u ono vrijeme korisnik) zemljišta. Na osnovu toga, zatražite u arhivi službe za izdavanje građevinskih dozvola, potrebno je prelistati upisnike te tri godine po imenu investitora koji je u to vrijeme bio vlasnik/korisnik zemljišta, naravno sve to ukoliko je građevinska dozvola izdana. 

Manja je vjerovatnost ali isto tako ako je objekt evidentiran u katastru, ukoliko postoji nekakav elaborat evidentiranja, moguće da je priložena građevinska u sklopu istoga pa možete i tamo provjeriti. 

Na vašem mjestu krenuo bih od grutnovnice pa do arhiva dozvola. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, geostanko je napisao:

dakle , u nadležni Ured za prostorno uređenje...tzv. Urbanizam

Ne, krivo ste shvatili, prvo u gruntivnicu da se sazna tko je bio vlasnik u to vrijeme, a zatim sa imenom vlasnika u gradski arhiv gdje se na temelju godine gradnje, imena investitora i broja cestice (bitno je provjeriti i da li je cestica tada bila evidentirana pod istim brojem) moze pronaci stara gradjevinska dozvola sa pripadajucim nacrtima.  Nadlezni ured za prostono uređenje i graditeljstvo sigurno ne drzi stare građ.dozvole vec se one vade u nadleznom arhivu, no ako ne znate gdje je gradski arhiv za to podrucje tu informaciju mozete dobiti u uredu za graditeljstvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ovo sam riješila. Našla sam stari broj katastarske čestice (koji nemaju povezan sa novim brojevima) i temeljem toga mi je gospođa u gruntovnici dala povijesni pregled te sam na njemu našla ime investitora koji je zatražio građevinsku. S tim podacima sam otišla u arhiv i slijedeći dan sam imala i broj građevinske i kopije nacrta i troškovnika. Sve to me koštalo 200 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija