Jump to content

Prekršajno i kažnjivo oružje


kevininthecut

Preporučene objave

Poštovani,

imam upit u vezi načina na koji se kažnjava za ilegalni posjed određenog oružja. Dakle postoji kazneno djelo nabavljanja i posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari. Mislio sam da bi i ilegalno posjedovanje poluautomatskog pištolja također spadalo u kazneno djelo, ali iz razgovora sa ljudima koji imaju takvo iskustvo mi je rečeno da su prilikom privođenja radi pištolja bili samo prekršajno kažnjeni, jer je pištolj bio čist i kako oni kažu nije automatski. Iz tih priča navodno posjedovanje bilo kojeg oružja koje nije rafalno nije niti kazneno djelo. U davnom razgovoru sa mojim odvjetnikom o oružju mislim da je bilo rečeno kako bilo koje oružje dostupno civilima sa dozvolom za posjedovanje ukoliko biva pronađeno u ilegalnom posjedu spada pod prekršaj. Zanima me isključivo bi li onda posjedovanje poluautomatskog pištolja ili recimo lovačke puške poput sačmarice ili karabina bio prekršaj ili kazneno djelo. Molim da mi netko potvrdi što je točno i što nije.

uređeno: od kevininthecut
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • kevininthecut je promijenio naziv u Prekršajno i kažnjivo oružje

Da, u pravilu za sva oružja koja se inače mogu nabaviti i držati uz dozvolu, a nabavljena su bez dozvole, ide prekršajna prijava. Nabava oružja koje se nikako ne može legalizirati završava kaznenom prijavom.

 

prije 4 sati , kevininthecut je napisao:

Zanima me isključivo bi li onda posjedovanje poluautomatskog pištolja ili recimo lovačke puške poput sačmarice ili karabina bio prekršaj ili kazneno djelo.

Prekršaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija