Jump to content

vlasnički list?????


PBplayer

Preporučene objave

Evo jedne nejasne stvari?Brat moje strine prodaje stan koji mu je otac ostavio oporučno.Otac (pokojni) ima vlasnički list, provedena je ostavinska rasprava u kojoj piše da taj stan ostavlja sinu.Ostavinska rasprava je provedena prije 4 godine ali on još danas nema vlasnički list.Prije 1 mjesec je odlučio prodati taj stan nama ali smo svi skupa nemoćni i čekamo.Zanima da li je zbilja istina da se vlasnički dobije u roku 15 min. ako su papiri ok ili u svakom slučaju moraš naći vezu i platiti nekome tu uslugu?????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko u predviđenom roku, a odnosi se na vrjeme koje je potrebno da rješenje o ostavini postane pravomoćno, nema žalbi na isto rješenje onda je po službenoj dužnosti iz suda upućeno u gruntovnicu. Pogledajte u sudu koje je donijelo rješenje da li su plaćene sve pristojbe. Znači, ukoliko je sve u redu možete u zem.knj. odjelenje odnijeti i sami pravomoćno rješenje, popuniti obrazac za uknjižbu, uplatiti 250 kn za uknjiženje. Potrudite se malo. Meni je trebalo 2 godine da se uknjižim. Radilo se o ostavini obavljenoj u Rijeci, a uknjiženje u Pagu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija