Jump to content

Testiranje na droge i lijekove .


liqui

Preporučene objave

Poštovani ,

 

Ljubazno molim pojašnjenje sljedeće situacije konkretno u vezi testa na droge i lijekove , te mogućnosti "odvaljanja" testa na specifične psihotropne tvari .

 

Naime , nisam zaustavjen u prometu tokom vožnje , već na jednoj lokalnoj cesti na odmorištu/ugibalištu dok sam nešto raido/popravljao po autu .

Naišla je policijska ophodnja te su pristupili pitanjem : što ja tu radim ?! .. na što sam im naravno odgovorio , da popravljam nešto na autu što sam zbilja i radio .

Zatražili su dokumente , i da naprave pregled mene kao osobe i vozila , te sam upitan da li sam što pio od alkohola i da li pristajem na test na droge i lijekove .

 

Naravno pristao sam na sve uključujući i testiranje ... tokom pregleda nađeno mi je 3 tablete Diazepama od 5mg. (u tvornički "odrezanom" pakiranju/blisteru da se vidi naziv/ime lijeka i doza) , za koje sam imao prateću dokumentaciju liječnika (specijalistički nalaz i privatni recept liječnika specijaliste) .

Upitan sam tada kada sam zadnji puta koristio/pio Diazepam , rekoh preksinoć prije spavanja . Na što mi je rečeno da 15 dana nakon konzumacije tog preparata nesmijem voziti .

Te sam ponovo tokom pregleda bivao nekoliko puta upitan : da li pristajem na testiranje i na svh XY puta sam kao papagaj rekao - DA , znajući da ću u slučaju testiranja vrlo vjerojatno biti pozitivan na BZO a na sve ostalo 300% negativan .

Na što je policijski skužbenik rekao da se "možemo dogovoriti" ! u svezi testiranja . Na moje pomalo čuđenje upitao sam ga na što konkretno misli pod "dogovor" jer nisam ni na jedan upit odbio testiranje shodno tome nejasna mi je "ponuda dogovora" u vezi istog ?!

Njegov odgovor je bio sljedeći u svezi tog "dogovora" : da može napraviti odvojeni test (dva testa) , tj. da me testira na sve ostalo osim BZO , što mi je zvučalo zbilja čudno jer meni osobno nije poznato da se test može raditi tako "parcelarno" na nešto da na ostalo ne .

Prihvatio sam i tu "opciju" (mada mi nije bila jasna) jer mi je zbilja već bilo dosta gubljenja vremena . Na što je odustao te mi je vraćena dokumentacija i testiranje nije niti rađeno .

 

Da li je zbilja testiranje tim terenskim testom moguće raditi na taj "odvojeni" sistem (dva testa) , ili je u pitanju bila čisto "provokacija" od strane službenika da se predomislim tj. odbijem testiranje i shodno tome snosim automatski sankcije po zakonu kako slijedi ? 

 

Hvala !

 

uređeno: od liqui
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija