Jump to content

Preraspodijela radnog vremena odbijanje potpisivanje izjave


DADOvrana

Preporučene objave

pozdrav

molim vas da li netko može pojasniti preraspodjeleno radno vrijeme naime u firmi je radničko vijeće potpisalo sporazum o preraspodjeli radnog vremena za 2022 god.. U sporazumu nije naveden st.6 iz čl 67 zakona o radu.(vjerovatno je namjerno iziotavljen) Na zadnjem listu papira gdije je potpis radničkog vjeća nema datuma. 90% radnika je odbilo potpisati izjavu o dobrovoljnom pristanku na rad do 56 tjedo za 2022 god.trazili smo da nam se objasni što preraspodijela znači za dodatke po kolektivnom ugovoru kao npr.dodatak na drugu smijenu 10%,prekovremeni rad 60%,noćni rad 50% itd.jer iz dosadašnjih iskustava u preraspodjeli nije nam bio plaćen prekovremeni rad već smo skupljali višak sati i iza sezone bi dobili slobodne dane a isti ti sat nisu bili uvećani za navedene postotke ili plaćeni dapače čak su plaćeni i manje jer su zarađeni u drugoj i noćnoj smjeni i po većem kofecijentu a kad smo na slobodnim danima ti sati su nam plaćeni po 20-30% manjem kofecijentu...za godinu 2021 radničko vjeće nije potpisalo sporazum o preraspodijeli ali uparva je svejedno radnicima dostavila izjave da potpišu o dobrovoljnom pristanku na 56 sati tjedno.radnik koji to ne potpiše znalo ga se ucjenjivati na svakakve načine.

ako ne potpišemo izjave da li će nam prekovremeni rad biti plaćen?a ako potpišemo da li će nam se bar sati uvećati za navedene dodatke ako nam neće biti plaćeni prekovremeni.

svakako mislim da je ovo nezahvalno jer iza sezone neki radnici znaju imati i po 200 sati viška 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija