Jump to content

TransferWise račun za d.o.o.


freelancer1950

Preporučene objave

Mozes ti otvoriti racun na ime firme na Wise.com, a da li ga trrbas prijaviti poreznoj upravi i slati sve izvode u knjigovodstvo, to ne znam.

Btw, ako si freelancer, onda zasto uopce poslujes preko hr firme. Za sitne pare registriras firmu u UK, otvoris Wise racun (u banci ga ne moras imati) i na taj racun primas uplate, direktne ili sa Stripea ili PalPal-a. Porez na dobit placas u UK, a porez na dividendu u Hrvatskoj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa porez na dobit u HR je 10%, to nije previse. Ne znam da neka zemlja ima manji porez na dobit osim mozda Malta gdje je 35% ali stranci imaju pravo na povrat pa efektivni porez na dobit bude 5%, ali onda moram nekoga placati da to vodi sa njihove i sa nase strane. 
Ali ne znam koliko je to sve skupa sigurno s obzirom da mi porezna uprava moze doci za x godina i proglasit da je moja firma zapravo HR rezident jer ja zivim u HR.
Dosta se potegnula ta tema s obzirom na cirkus koji je porezna uprava pocela provoditi nad obrtima i firmama IT-evaca.
Ok, znaci mogu imati Wise racun na ime firme, pitao sam u knjigovodstvu ali izgleda da je cijela administracija/birokracija u HR zapela u 19. stoljecu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija