freelancer1950 objavljeno: 7. travanj 2022. Dijeli objavljeno: 7. travanj 2022. Bok, Zanima me da li se može imati transferwise račun za d.o.o. i na njega primati uplate od klijenata jer banke u HR uzimaju preveliku proviziju za promjenu valuta ? Ako se može imati TransferWise račun da li se uopće treba imati račun u HR banci ? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
DrAnte odgovoreno: 7. travanj 2022. Dijeli odgovoreno: 7. travanj 2022. Mozes ti otvoriti racun na ime firme na Wise.com, a da li ga trrbas prijaviti poreznoj upravi i slati sve izvode u knjigovodstvo, to ne znam. Btw, ako si freelancer, onda zasto uopce poslujes preko hr firme. Za sitne pare registriras firmu u UK, otvoris Wise racun (u banci ga ne moras imati) i na taj racun primas uplate, direktne ili sa Stripea ili PalPal-a. Porez na dobit placas u UK, a porez na dividendu u Hrvatskoj. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
freelancer1950 odgovoreno: 7. travanj 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 7. travanj 2022. Pa porez na dobit u HR je 10%, to nije previse. Ne znam da neka zemlja ima manji porez na dobit osim mozda Malta gdje je 35% ali stranci imaju pravo na povrat pa efektivni porez na dobit bude 5%, ali onda moram nekoga placati da to vodi sa njihove i sa nase strane. Ali ne znam koliko je to sve skupa sigurno s obzirom da mi porezna uprava moze doci za x godina i proglasit da je moja firma zapravo HR rezident jer ja zivim u HR. Dosta se potegnula ta tema s obzirom na cirkus koji je porezna uprava pocela provoditi nad obrtima i firmama IT-evaca. Ok, znaci mogu imati Wise racun na ime firme, pitao sam u knjigovodstvu ali izgleda da je cijela administracija/birokracija u HR zapela u 19. stoljecu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vectorfromgru odgovoreno: 9. svibnja Dijeli odgovoreno: 9. svibnja Dana 07. 04. 2022. u 16:30, freelancer1950 je napisao: Pa porez na dobit u HR je 10%, to nije previse. Ne znam da neka zemlja ima manji porez na dobit osim mozda Malta gdje je 35% ali stranci imaju pravo na povrat pa efektivni porez na dobit bude 5%, ali onda moram nekoga placati da to vodi sa njihove i sa nase strane. Ali ne znam koliko je to sve skupa sigurno s obzirom da mi porezna uprava moze doci za x godina i proglasit da je moja firma zapravo HR rezident jer ja zivim u HR. Dosta se potegnula ta tema s obzirom na cirkus koji je porezna uprava pocela provoditi nad obrtima i firmama IT-evaca. Ok, znaci mogu imati Wise racun na ime firme, pitao sam u knjigovodstvu ali izgleda da je cijela administracija/birokracija u HR zapela u 19. stoljecu. Pozdrav, zanima me kakva je situacija onda ako novce primas na wise business account US/UK firme osim njihovih poreza, treba li se i tu u HR placat porez, moze li se proci ispod radara porezne ili to nije nikako moguce? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.