veki0001 objavljeno: 12. travanj 2022. Dijeli objavljeno: 12. travanj 2022. za života je majka napravila ugovor o doživotnom uzdržavanju na mene i brata ( mi smo se i brinuli o majci, apsolutno nitko drugi). nakom smrti oba smo upisani kao vlasnici, svaki 1/2. sada smo saznali da u slucaju rastave supruga dobiva 1/2 od moje polovice stana ( u kojem čak mi ni ne živimo, živi necakinja s mužem). Da li ja mogu kako svoj dio sada prepisati bratu ( nekim darovnim ili sličnim ugovorom a da nitko nema kasnije potraživanje i slično)? Unaprijed hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 7. kolovoz 2022. Dijeli odgovoreno: 7. kolovoz 2022. Dana 12. 04. 2022. u 9:42, veki0001 je napisao: sada smo saznali da u slucaju rastave supruga dobiva 1/2 od moje polovice stana Prema prihvaćenom pravnom stajalištu,imovina stečena u bračnoj zajednici temeljem ugovora o doživotnom uzdržavanju predstavlja bračnu stečevinu oba bračna druga,dakle,da bi u konkretnom slučaju vaš bračni drug ishodio upis na 1/4-ini stana,uopće nije nužna činjenica prestanka braka,obzirom da takav zahtjev može isticati i tijekom trajanja bračne zajednice. Dana 12. 04. 2022. u 9:42, veki0001 je napisao: Da li ja mogu kako svoj dio sada prepisati bratu ( nekim darovnim ili sličnim ugovorom Vi to možete učiniti,međutim bračni drug ima na raspolaganju zahtijevati sudsku zaštitu,odnosno utvrđivati djelomičnu ništavost ugovora. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.