Jump to content

Najam stana-ovršna klauzula


veliki19

Preporučene objave

Dragi forumaši.

Koji primjer od ovih je dobar za Ugovor o najmu stana kako bi se najmodavac zaštitio? Meni se oba čine dobrima.

A)

Najmoprimac izričito i neopozivo dozvoljava da najmodavac može bez njegove daljnje privole i odobrenja, na temelju ovog Ugovora, protiv njega zatražiti i provesti prisilnu ovrhu radi iseljenja iz stana iz članka XX ovog Ugovora i predaje u posjed najmodavcu, nakon što nastupi neki od uvjeta iz članka XX ovog Ugovora, a po isteku otkaznog roka.

Najmoprimac izričito i neopozivo dozvoljava da se na osnovi ovog Ugovora radi naplate najamnine i ostalih tražbina po ovom Ugovoru, nakon dospjelosti obveza, može neposredno provesti prisilna ovrha na cjelokupnoj njegovoj pokretnoj i nepokretnoj imovini, potraživanjima i pravima.

 

B)

(1) Potpisom ovog ugovora najmoprimac daje svoju suglasnost da, po proteku roka iz članka XX stavka XX ovog ugovora, najmodavac može zatražiti ovrhu radi ispražnjenja i predaje u svoj neposredan posjed stana, neposredno na temelju ovog ugovora i bez ikakvog daljnjeg odobrenja ili privole najmoprimca, ako najamni odnos nije produljen sukladno odredbama članka XX stavka XX ovog ugovora.

(2) Potpisom ovog ugovora najmoprimac daje svoju suglasnost da, u slučaju otkaza ili raskida ovog ugovora od strane najmodavca, najmodavac može zatražiti ovrhu radi ispražnjenja i predaje u njegov neposredan posjed stana, neposredno na temelju ovog ugovora i bez ikakvog daljnjeg odobrenja ili privole najmoprimca.

(3) Ugovorne strane su suglasne da se na ovaj ugovor primjenjuju odredbe članka 54. Zakona o javnom bilježništvu, odnosno da ovaj ugovor ima snagu ovršne isprave glede ispražnjenja i predaje u posjed stana iz članka XX ovog ugovora, slobodnog od stvari i osoba te glede naplate dospjelih, a nenaplaćenih potraživanja iz članka XX i XX ovog ugovora.

uređeno: od veliki19
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija