Jump to content

Auto osiguranje, pokrića


blackcode

Preporučene objave

Poštovani,

Postoji li u RH institucija kojoj se može prijaviti neurednost vezana za propisane uvjete osiguranja?npr. Osiguravatelj prilikom otklona odštetnog zahtjeva navodi naziv paketa osiguranja kojeg nije moguće naći u Uvjetima osiguranja.

Smijem li objaviti konkretno svoj slučaj na ovom forumu ili barem uputitu administratoru predmet na uvid, može li me osiguranje za takvu radnju  tužiti?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 15 sati , drot13 je napisao:

Tu ne objavljujemo konkretne podatke, a za nadzor osiguranja nadležna je HANFA.

Teško je objasniti problematiku ako nisi konkretan kad se radi o nazivima pokrića i police, a isti su predmet sporna. Hanfa Potrošaći je odgovorila da ne reguliraju taj dio...Tematika ugovora o osiguranju regulirana je Zakonom o obveznim odnosima, zbog toga Hanfa nije nadležna za davanje mišljenja o tom propisu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Jack Butler je napisao:

Kako je nastala šteta i na čemu?

Što je pokriveno tim djelomičnim kaskom? Šta piše na polici?

 

Šteta je sporedna stvar,  u otklonu odštetnog zahtjeva se spominje naziv police paketa kojeg nema opisanog u Uvjetima osiguranja, niti polica AO ima taj naziv kojeg osiguravatelj spominje prilikom otklona. Nadalje uz policu AO postoje ugovorena dodatna pokrića jedno od pokrića ima "naziv-ime" navedeno u samoj polici AO dok u Uvjetima se ne spominje taj "naziv-ime" ali se objašnjava terminologija koja bi mogla biti poveznica da bi to možda mogla biti ista stvar. Uvjeti bi morali biti jasni, a moje je mišljenje po ovim primjerima da to nije tako, pa me zanima ima li neka institucija koja može provesti nadzor?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija