Jump to content

Mijenjanje ugovora za vrijeme porodiljnog


Martina Makigi

Preporučene objave

Poštovanje, imam dva pitanja:

1. Ako sam na porodiljnom smije li mi poslodavac mijenjati ugovor? Radim u školi, ugovor na neodređeno puno radno vrijeme, no za sljedeću šk.god. predviđeno je smanjenje satnice. Predmet koji predajem predaju još 2 kolegice, mislim da sam ja po svim kriterijima ta kojoj bi se trebala smanjiti satnica. S obzirom da sam cijelu narednu školsku godinu na porodiljnom, hoće li mi sad u 9.mjesecu mijenjati ugovor ili tek po povratku na rad?

2. Kolegica koja me mijenja ima ugovor koji vrijedi "...do povratka djelatnice (mene) na rad." Znači li to da ona nastavlja i sljedeću šk.god. raditi na mojem mjestu i da će je zadesiti što god da zadesi mene, ili se smije nju micati s mojeg radnog mjesta na drugo tj na ono koje će biti umanjeno za određeni broj sati?

Znam da je praksa takva da se zamjene automatski stavljaju na 'najlošiji' ugovor, zanima me je li to legalno?

Unaprijed zahvaljujem na pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne smije "mijenjati" bez Vašeg potpisa, ali ukoliko utvrdi da ste po zakonskim kriterijima baš Vi kandidat za proglašenje organizacijskog viška u dijelu radnog vremena,  može donijeti odluku o proglašenju organizacijskim viškom, s time da odluka o otkazu s ponudom izmijenjenog ugovora može stupiti na snagu tek 15 dana od Vašeg povratka na rad, dakle ne za vrijeme bolovanja. Ugovor vaše zamjene vezan je uz Vaše radno mjesto, te bi se i on trebao izmijeniti u istom postupku, ali s 1.9. Btw ne radi se o promjeni radnog mjesta jer ostaje isto, već radnog vremena.

uređeno: od gala385
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija