Jump to content

Skrb o djeci - kako izboriti


zg2000

Preporučene objave

Iako mi je poznato kako velikom vecinom majke dobijaju skrb o djeci, zanima me sto je potrebno da skrb dobije otac.

Da li bi bilo dobro angazirati odvjetnika koji ce sve razloge "za" znati uobličiti u nešto konkretno i samorazumljivo? Tj, da li Centri za socijalnu skrb uopće to uzimaju u obzir ili rade iskljucivo po svom nahodjenju.

Znam da se odvjetnici ovdje ne mogu reklamirati, ali ne pitam "koji" odvjetnik, nego "kakav" odvjetnik moze biti od najbolje koristi u ovom slucaju. Specijaliziran za obiteljsko pravo?

 

Zapravo, ima li netko uopce kakva iskustva i saznanja o dodjeli skrbi ocu ukoliko majka na to ne pristane dobrovoljno? Da li je to borba s vjetrenjacama?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa u biti je, osim ako je majka ovisnica, prostitutka, ima psihijatrijsku anamnezu ili je pak dijete dovoljno staro da ga se pita želi li živjeti s ocem, a ono to želi. Većina muškaraca prilikom rastave braka dođe na ideju da zatraži skrbništvo nad djetetom. Imaš li ti prave razloge ili...samo ti se čini da je tako bolje? ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podrazumijeva se da uzmete stučnjaka za obiteljsko pravo, to se obično u gradu zna tko je. Ako smatrate da majka ne bi bila podoban roditelj s kojim bi dijete živjelo, predložite vještačenje kojim bi se utvrdilo od strane stručne osobe (psihijatra i psihologa) koji je roditelj podobniji da odgaja dijete. Ali to vam sve dobar stručnjak zna predložiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija