Jump to content

Prigovor na riješenje o naslijeđivanju


Stipe D

Preporučene objave

Molim hitan i pouzdan odgovor i preporuke što mi je činiti i kakve su šanse za ispravljanje nepravde po riješenju o naslijeđivanju nakon smrti majke , nakon očeve smrti 1989 god .ostao sam živjeti u stanu sa majkom na ostavinskom postupku po smrti oca sud je podijelio svu imovinu na ½ supruzi a drugu ½ na suprugu i četri sina . Svi su prihvatili svoje dijelove jasno da je majka tu bila oštećena jer je imovinu stekla sa ocem ali besramna braća ponudu prihvatila , usprkos takvog rješenja  zbog bolesne majke ostajem  živjeti u stanu sa majkom i jedini se brinuti za majku moralno,fizički i financijski kako je starila tako je bila sve nemoćnija i 2007 god pozvala je sve sinove da je zajednički zbrinemo  u domu za starije osobe jer svi smo bili u radnom odnosu a njeno zbrinjavanje bilo je moguće samo u domu za podjelu njene imovine i jednakih financijskih i moralnih obaveza uzdržavanja prema njoj na 4 dijela ,dvojica od  troje braće opstruiraju dogovor  dva mjeseca , nakon mučnog razdoblja koji su joj priredili majka odustaje od daljnjeg dogovora te mi nudi da ja  i ona napravimo ugovor o dosmrtnom uzdržavanju za svu njenu imovinu iako sam bio svjestan i rekao joj  da mi ta njena imovina ne znači ništa jer imam blokadu od dvojice tzv.braće  i ne mogu ništa prodati da bi se ona  uzdržavala .

2011 ja doživljavam srčani infarkt sa ugrađenim stentovima i odlazim u invalidsku mirovinu sa pristojnom otpremninom da bi majka nakon dva dana doživjela moždani udar dok sam ja još bio u bolnici , nakon izlaska iz bolnice nije bilo drugog izbora nego da je smjestim u privatni dom jer u državnom nije bilo mjesta čekala ga je godinama da nisam dobio tu otpremninu ne bih mogao je financirati a ova tzv. braća ni tada nisu pristali jer kao da nemaju sa čim financirati njen smještaj  .

Ja sam je samo po domovima  4 god u privatnom domu i 2,5 god u državnom domu kad sam zaprijetio da ću izvršiti samoubojstvo ako je ne prime nakon 7 godina čekanja jer nemam više što za jesti a kamoli financirati   njena mirovina je tada bila 1800,00 .

Zadnju godinu njenog  života 2017 nakon svih podmirenih troškova za majku ja sam preživljavao sa 300,00 kn mjesečno pa  isključena struja ali drugom da ne pišem  . Iskreno da nije umrla majka počinio bi samoubojstvo jer više izlaza nije bilo .

Uvjet da bi je primili u dom je bio da poništim Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju  i to sam morao učiniti ali me je Javni bilježnik pitao zbog čega to radim ja sam im naveo razlog a on je to i naveo u Ugovoru u razvrgavanju dosmrtnom uzdržavanja  ako bude potrebno za sud .

Majka umire 27.12.2017  u 90 godini života dan uoči njeni smrti bila je pri svijesti cijelo popodne proveo sa njom izveo je na kolicima kao i uvijek odlazeći kod nje a da ne duljim kolike troškove sam imao putujući iz Crikvenice u Rijeku  ,odlazeći sa njom po liječničkim pregledima dok nisam prodao auto da bih joj plaćao dom i sve ostalo što je bilo potrebno odijeću,lijekove .

Ukupno sa majkom nakon očeve smrti 28 godina brige o njoj .

Oprostite na izrazu ali tako je jedan od te dvojice smradova pokreće postupak ostavinske rasprave koji je trajao 9 mjeseci na koji se nisam odazvao jer je bila u Senju a ja u Crikvenici  lošeg zdravlja , prije nekoliko dana taj javni bilježnik donosi riješenje gdje se imovina majke dijeli na 4 dijela ali jedan brat je međuvremenu umro a njegov sin se odriče nasljedstva i imovina se dijeli na tri dijela gdje ova dva tzv.brata bez imalo srama prihvataju majčinu imovinu a ako sam dobro shvatio onaj tko nije došao taj je automatski prihvata pretpostavljam da je tako .

Oprostite na ovom mom dugačkom monologu ali je takav da biste shvatili o čemu se radi moje pitanje je dali da u ovom istom sadržaju uložim prigovor javnom bilježniku o kojem odlučuje sud jer ja sam taj koji  imao njenu imovinu po Ugovoru o dosmrtnom uzdržavanju , financijski je uzdržavao dokazi plaćeni računi u banci za uzdržavanje  ,te  fizički dokazi po domovima i liječnicima .

Molim što hitniji odgovor

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija