Jump to content

cijena javnobilježničke usluge hitno!!!!!!!!!!!!


anonimno

Preporučene objave

Esade daj se uozbilji, ako misliš odgovarati bilo kome na ovom forumu ljubazno te molim da se prvo obratiš gospodinu anonimnom za dozvolu, pa ako on smatra da ti to možeš onda se upuštaj u takve stvari, jer zamisli tko smo mi da bilo kome pokušamo pomoći ili što napisati iz svoga vlastitog iskustva, jer za takvu stvar moraš imati završeni pravni fakultet i to obavezno ispit položeg kod Miličića na temu aksiološka teorija države i prava, jer ona od Perića ( njegovom bivšeg tasta nije dobra).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma priznam da sam pogrriješio jer ja sam na prvo pitanje dao dobar odgovor a na drugo sam brzopleto odgovorio ne znam ni sam kako.

esad je napisao:

ne, misli na broj primjeraka ugovora mada to ne pravi veliku razliku u cijeni, ali i zavisi od vrste ugovora jer ako se radi o kupovine nekretnine onda bilježnik naplačuje neki postotak što može iznositi i preko 300kn

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolege, nemojte davati odgovore za koje niste sigurni da su točni i provjereni. Tako samo zbunjujete ljude i onda oni svoje napade histerije, kada otkriju da to baš i nije tako, liječe na nedužnim vježbenicima, savjetnicima, prisjednicima (očito je gdje radim ) . Dakle, ovjera fotokopije (odnosno preslike) neke isprave naplaćuje se po broju stranica izvorne isprave što bi u praksi značilo: za 1-5 str. po 30,00 kn za svaku stranicu +PDV= nagrada i za 1-5 str. 10,00 kn =pristojba. Za svaku daljnju stranicu nagrada se uvećava za 10,00 kn +PDV, a pristojba za 1,00 kn.

Konkretnije: Ako se npr. ugovor sastoji od tri stranice platit ćete: 90,00 kn nagrade + PDV, uvećano za pristojbu u iznosu 10,00 kn i za eventualni trošak uvezivanja više listova zajedno: 5,00 kn +PDV= 125,90 kn. Možda zvuči malo komplicirano, ali je definitivno točno i nadam se da je pomoglo. ;-):-):-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

liječe na nedužnim vježbenicima, savjetnicima, prisjednicima (očito je gdje radim )

 

Meni će p r i s j e s t i od svega....Niste spomenuli da su HRVI (hrvatski ratni vojni invalidi) pri raznim javnobilježničkim uslugama oslobođeni od plaćanja javnobilježničke pristojbe(temeljem članka 10. ZJP).

Znam da anonimni vole hrvi-zato to i pišem...

Da ne ponavljam pri MUP-u (potvrde, takse za putovnicu...) oslobođenje od naplate pristojbe temeljem članka 6. ZOU (NN 8/96, 77/96,.. 30/00, 116/00,163/03, 17/04, 110/04, 141/04 i 153/05), kao i pri matičnom uredu (npr. rodni list) oslobođeno je plaćenje pristojbe temeljem članka 6. točka 5 ZUP.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija