Jump to content

APN i prekid izvanbračne zajednice


Hercule_Poirot

Preporučene objave

Pozdrav,

Imam sljedecu situaciju; Bivsi zarucnik je digao APN kredit na sebe te je on nositelj kredita a ja sam samo sudionik u APN-u ( izvanbracni drug). Sad se razilazimo i dogovor je da bih ja preuzela kompletnu otplatu kredita ali mi u banci kazu da to nije moguće u ovom slučaju. Zvala sam APN i oni su mi rekli da oni uopce ne vide problem da se APN nastavi onom tko preuzima kredit na sebe i da im je zapravo cudno da banka ne nudi tu mogucnost i u ovakvom slucaju pa me zanima da li postoji jos kakva caka da se APN nekako zadrzi i da se ne vracaju penali? Jer ako se dize novi kredit koji refinancira stari, onda se gubi i APN(valjda). Kreditno sam sposobna i imam sve uvjete preuzimanja kredita na sebe. Stan je kupljen od mojih roditelja i iako sam znala da rizika nema jer se to dozvoljava, svejedno smo za svaki slucaj stavili njega za nositelja kredita i ocito time sve zakomplicirali( ali tko bi racunao na ovakav ishod).Isto tako je pitanje vlasnista, na papiru smo vlasnici 50/50 i zivjeli smo u podstanarstvu 2 godine ali bez prijavljenog boravista i preko godinu dana u kupljenom stanu sa prijavljenim prebivalistem. Sada je pitanje da li on meni moze ikako darovati svoju polovicu i kako dokazati da smo zivjeli izvanbracnu zajednicu i preko tri godine( sto je podloga za priznavanje zajednice i mogucnost darivanja nekretnine izvanbracnom drugu) kako bi se izbjeglo plaćanje poreza za tu polovicu stana koju smo platili prije godinu dana? Zahvaljujem se na odgovorima!

uređeno: od Hercule_Poirot
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Hercule_Poirot je promijenio naziv u APN i prekid izvanbračne zajednice
  • 8 mjeseci kasnije...
Dana 28. 05. 2023. u 13:34, AntonelaJG je napisao:

Koje su opcije a da se ne izgubi subvencija APNa?

To je stvar banke i na koji način/pod kojim uvjetima dozvoljava promjenu dužnika. APN subvencija prati kredit pa ako ishodite preuzimanje kredita onda se APN samo obavijesti. 

Jeste li već provjerili u banci uvjete za promjenu osobe dužnika?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija