Jump to content

Više oporuka


Vježba29

Preporučene objave

Na općinskom sudu u tijeku je parnični postupak u svezi s nasljeđivanjem. Jedna od stranaka u postupku priložila je oporuku koju su potpisali i dva svjedoka. Oba su svjedoka izjavili da su potpisali SAMO jednu oporuku. Ovlašteni od suda odabrani sudski vještak grafolog izradio je pismeni nalaz prema  kojem je u potpunosti siguran  da oporučitelj nije skriptor spornog potpisa. To je potvrdio i usmenim putem na jednom od ročišta. Sudu su naknadno dostavljene još dvije oporuke s identičnim sadržajem (uključujući potpise navedenih svjedoka, iako su izjavili da su potpisali samo jednu oporuku) no na kojima se potpis oporučitelja značajno razlikuje od potpisa na "zvaničnoj" oporuci. Molim za mišljenje jesam li u pravu  kada kažem da je očito da je oporuka lažna. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 21 minuta, Borbena7 je napisao:

U tom slučaju, ako se ne radi o krivotvorenim potpisima oporuke su valjane.

No svjedoci su na ročištu izjavili da su potpisali samo jednu oporuku a tu je oporuku grafolog proglasio lažnom. Nije u pitanju krivotvorenje potpisa dvaju svjedoka nego krivotvorenje potpisa oporučitelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija