Jump to content

Podlijeze li imovina u BiH ovrsi,ako je dug u Hrvatskoj


Veronica Babić

Preporučene objave

Molim Vas,tko ima savjet i iskustvo...pokojni otac bio je jamac u kreditu,i redovito mu se s penzije skidala ovrha,svaki mjesec za taj kredit.Savjetovana sam da se uskoro,na ostavinskoj raspravi odreknem bilo kakbvg nasljedstva,da ne bi banka mene teretila nadalje za preuzimanje odgovornosti za taj kredit,sto cu i prihvatit i odreci se.Medutim,zbog neupucenosti i neznanja,u dilemi sam...u BiH,otac ima 4 parcele njiva i suma...da li i ta imovina moze doci pod ovrhu od strane banke,PBZ,zbog smrti jamca,(moj otac je bio jamac)ili bih se usudila tamo ,ipak  po pokretanju ostavinske rasprave,prihvatiti ipak tog nasljedstva,bez straha da bi se mene teretilo za otplatu duga koji je ostao u RH?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam Hr dokumente,prebivaliste u Osijeku ,ali vec godinu i pol radim i zivim u Irskoj

Imam stan u Osijeku...kucu u Vukovaru,na sebi....ali otac je preminuo nedavno i cekamo ostavinsku u Hr,ja sam vec dala izjavu ovjerenu da se odricem bilo kakvog nasljedstva

 

uređeno: od Veronica Babić
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko se prihvatite nasljedstva iza pok. oca, tada odgovarate za njegove dugove do visine vrijednosti te nasljeđene imovine. E sada, za ovakvo dugovanje odgovarate sa svom svojom imovinom, pa se kao predmet ovrhe jednog dana mogu razmatrati i nekretnine u RH. 

Da li imate mogućnost pribaviti više informacija o očevom svojstvu jamca i preostalom dugu po tom kreditu? Da li je otac tužio dužnika za dio otplaćenog kredit u njegovo ime?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

daj nemojte me plasiti da bi moje nekretnine koje mi je majka poklonila ,mogle biti oduzete zbog njegovog duga???Otac je 20tak godina otplacivao stotinjak eura mjesecno,ovrha sa penzije svaki mjesec,ali mu je duznik bio fer i donosio na ruke svaki mjesec uredno tih 100 eura...pobrisem imena i ostalo i slikam aneks ugovora koji sam nasla od svega toga

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija