Jump to content

Stan-nasljednika u njemu živio 23.g.


pace

Preporučene objave

Dva brata su naslijedila svaki po 1/2 stana od oca koji je preminuo prije 4 godine.

Ostavinska rasprava se održala prije 2 godine. Na njoj su bila prisutna oba brata i rješenje je postalo pravomoćno.

Jedan brat koristi stan već 27 godine (23 godine prije očeve smrti i 4 godine nakon očeve smrti)bez ikakve nadoknade pok. ocu (a kasnije i bratu) i bez ikakvog pisanog odobrenja, ugovora i sl. Ne pokazuje nikakvu volju da brata isplati. Kako bi izbjegao placanje najma i nakon smrti oca za bratovu 1/2 stana, bratu je dao ključeve od stana.

Da li je na osnovu dugoročnog korištenja stana od strane jednog brata drugi brat imao pravo na ostavinskoj raspravi tražiti da on naslijedi veći dio stana? Da li se korištenje stana  23 godine bez ikakve naknade može smatrati nekom vrstom darovanja od strane oca i da li je moguće  2 godine nakon ostavinske rasprave tražiti da se naslijeđeni udjeli stana promijene? I na koji način?

Hvala

uređeno: od Borbena7
Dužina naslova
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Stan-nasljednika u njemu živio 23.g.
prije 41 minuta, pace je napisao:

Da li je na osnovu dugoročnog korištenja stana od strane jednog brata drugi brat imao pravo na ostavinskoj raspravi tražiti da on naslijedi veći dio stana?

Ne, nije.

prije 41 minuta, pace je napisao:

Da li se korištenje stana  23 godine bez ikakve naknade može smatrati nekom vrstom darovanja od strane oca i da li je moguće  2 godine nakon ostavinske rasprave tražiti da se naslijeđeni udjeli stana promijene?

Ne, ništa od navedenog nije moguće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pokušaji sporazumnog rješenja problema suvlasništva su propali  i slučaj je predan odvjetniku kako bi se još jednom situacija probala riješiti dogovorom.  Medjutim, brat koji koristi nekretninu izbjegava preuzeti dopis koji je odvjetnik poslao. Šta dalje? Pretpostavka je da će se na isti način ponašati i ako dobije dopis od suda jer je izgleda tužba i sudsko razvrgnuće suvlasničke zajednice jedini mogućnost koji je preostao. 

Koja je procedura kod nepreuzimanje pošte? Do kada jedna stranka može to raditi i kako će sud postupati u takvom slučaju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , pace je napisao:

Koja je procedura kod nepreuzimanje pošte? Do kada jedna stranka može to raditi i kako će sud postupati u takvom slučaju?

Ukoliko ne preuzme poštu ponavlja mu se dostava, a ako i to bude bezuspješno nakon toga ide dostava putem e-oglasne ploče. Također, sud može koristiti i sudsku dostavu umjesto ponavljanja dostave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija