Jump to content

Otkaz na probnom roku


andela123

Preporučene objave

Poštovani,

Možete li mi pojasniti ovaj dio zakona o radu? - Probni rad je moguće i dopušteno ugovoriti prilikom sklapanja prvog ugovora o radu, kod sklapanja sljedećeg ugovora o radu, ako se on odnosi na isti posao odnosno isto radno mjesto, tada ugovaranje probnog rada ne bi bilo dopušteno.

Naime, prije dva mjeseca sam dala otkaz u firmi u kojoj sam radila nekoliko godina i prešla u konkuretsku firmu, identičan opis posla, ured do ureda, da bih nakon manje od dva mjeseca dobila otkaz na probnom roku. Jedini moj uvjet prelaska je bio da ne radim noćne smjene, koje sam zadnja dva mjeseca radila te sam na prijedlog regionalnog voditelja (prijedlog da dobijem papir da se ogradimo od noćnih) par dana prije otkaza upućena na liječnički kojim je uspostavljeno da sam 'sposobna uz zabranu noćnog rada'. Isti dan kada su papiri poslani u firmu, dobila sam otkaz.

Gore navedeni citat, odnosi li se on na ugovore kod istog poslodavca ili i na situacije kao što je moja? 

Sa obzirom da moju situaciju, gdje je doista nepravedno presuđeno, i doslovno mi je ishitreno oduzeta prilika za karijerom, čega je svjestan i vlasnik firme, no ne može preko regionalnog voditelja, isplati li se boriti dalje? Što biste mi vi savjetovali?

Ukoliko što znači, još uvijek nisam potpisala papire za otkaz, na otkaznom sam roku.

 

Hvala!

uređeno: od andela123
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , andela123 je napisao:

Gore navedeni citat, odnosi li se on na ugovore kod istog poslodavca ili i na situacije kao što je moja? 

Ne, ne odnosi se na Vas tj. zakonski osnovano ste kod novog poslodavca bili na probnom roku. Na žalost, ako Vam je ugovor otkazan zato što niste zadovoljili na probnom roku, nema smisla upuštati se u daljnji postupak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija