Jump to content

Prijenos vlasnistva s majku na kcer - kako najjednostavnije?


anonimno

Preporučene objave

Ovako, darovni ugovor možete, ja mislim , kupiti i u Narodnim novinama ili otići kod odvjetnika da vam sastavi, no prije toga izvadite novi izvadak iz zemljišne knjige (imate i na internetu) da bude upisana točna čestica i ostali podaci, kao i vaši i majčini. Također, potrrbno je da u ugovoru bude i klauzula kojom vam majka dozvoljava bezuvjetan upis u zemljišne knjige.

Ajmo dalje, nakon što ovjerite ugovor kod javnog bilježnika, odite u Poreznu da vam lupe žig kojim se oslobađate plaćanja poreza, a za što vam treba rodni list da se vidi da vam je majka majka , ugovor, popounjen zahtjev.

Onda odite u gruntovnicu, popounite zahtjev za uknjižbu prava vlasništva, platit ćete pristojbu od 250,00 kn za uknjižbu, presliku osobne, domovnice ili putovnice i to je to.

P!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja se malo ubacujem u temu jer imam nešto slično:

 

Da li je redoslijed porezna i gruntovna baš takav ili je svejedno? Ja sam mislila da grunovnoj više ne treba ugovor sa žigom da je porez plaćen.

 

Da li može svekrva darovati snahi, takle vlasnštvo temeljem darovnog ugovora, a porezna nek odreže kolko treba kad već ne smatraju da su si snaha i svekrva rod.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pretpostavi da se radi o kupoprodajnom, a ne darovnom ugovoru, i da kupac zahtijeva od prodavatelja da mu dopusti bezuvjetan upis u zemljisne knige kao uvjet dobijanja kredita, da li je to standardna klauzula? Sta se desava sa prodavateljem dok ceka cijenu? Da li se on brise kao vlasnik iz zemljisnih knjiga? Kakvu pravnu zastitu on ima u slucaju da kupac posto se upise kao vlasnik ne kaze: bas me briga, ja sam sad vlasnik, ne moram ti platiti cijenu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije bitan redoslijed. Samo što iz gruntovnice šalju automatski u Poreznu ako nema žiga. A mislim da je jednostavnije otići prvo u Poreznu, jer tamo odmah dobijete žig da ste oslobodjeni ako su u pitanju majka i kćer. Ali to je samo moje mišljenje. Nije bitno ako predate u gruntovnicu bez žiga.

A što se tiče ovakve klauzule da se kupac upiše kao vlasnik bez isplate cijene, nije baš standardna, jer prodavatelj nije baš da ima neko osiguranje. Mislim, može se staviti u ugovor, ali prodavatelj je tu sigurno u lošem položaju. Možda eventualno da se stavi i prijedlog da prodavatelj ima pravo upisati založno pravo na nekretnini do isplate ili tako nešto.

P!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nedavno sam kupila stan putem kredita. Kao što kaže Svilena, prodavatelj dopušta upis hipoteke. Točnije, nakon potpisanog predugovora i ugovora o kreditu na kojem je i potpis prodavatelja kojim on pristaje da banka da prijedlog ZK sudu da se upiše hipoteka - vi (odnosno kupac) dobiva novce od banke, i isplaćuje prodavatelja. A u ugovoru o kupoprodaji stoji klauzula da prodavatelj dopušta uknjižbu. Kada prodavatelju date novac na ruke, on(a) vam (kod javnog bilježnika) potpisuje tabularnu izjavu - i sa svim tim idete u ZK (ugovor + tabularna izjava).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

Pozdrav svima!

 

Interesira me slijedece: majka je vlasnik stana u Zagrebu. Koji je najjednostavniji nacin da se vlasnistvo prenese na kćer? Koliko bi kostala takva prica? Znaprijed hvala!!!

Nisi najbitnije rekla dali imaš brata i sestru.

Poslije ti mogu taj darovni ugovor poništit

Ako imaš brače i sestara tada napravi kupoprodajni ugovor i prijavi prvu nekretninu isto ne plačaš porez

U darovnom ugovoru obavezno napiši

Sa zahvalnosti primam dotičnu nekretninu tvoje ime

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija